הבורות הנבערות ומה שביניהן

הרבנים הללו העוצרים את הקדמה מלהיכנס בשערי הגטאות החרדיות לא הציגו מעולם את תעודות ההסמכה שניתנו להם על-ידי אלוהים כפי שנעשה למשה רבנו ברדתו מהר סיני
שמעון זיו מאמרים תגובות
זהו, רק התחלף השלטון בראשות מועצת החכמים של שס וכבר יש חידוש מעניין חזרה למקורות אסור באסור חמור ללמוד ולהשכיל צריך ללמוד רק תורה כל היום וכל הלילה. חס וחלילה האנשים הקדושים משס יוכלו לשבור את מטה העוני שלהם ולהתחרות שווים מול שווים על מקורות ההכנסה.

הרב שלום כהן החזיר עטרה ליושנה ואם היו סימנים או ניצנים של פריצת חומות הבורות דבר שהיה מביא בעקבותיו יציאת יותר ויותר חרדים ובעקר חרדיות למעגל העבודה בא הרב כהן שהחליף את הרב עובדיה יוסף וסגר את "הפרצה הזאת".

מן המוסכמות היא כי הנשים בציבור החרדי הן מחזיקות ומקיימות את המשק המשפחתי, הן שוקדות על חינוך הילדים על הבאת הפרנסה האמיתית הביתה להבדיל מתרבות השנור לה שותפים הבעלים שלהן.

ובעוד הן נושאות בעול האמיתי הבעלים הולכים מחלון אל חלון על-מנת לעשן סיגריה ובינתיים יש גם אחוז מסוים שמכלה את שעותיו בלימוד התורה.

אלא שכאשר בנות ישראל הכשרות והחילוניות יוצאות ללימודים גבוהים באוניברסיטאות ובמכללות נאסר הדבר על הבנות החרדיות. הן נדרשות להמשיך ולקיים את משק הבית.

לא רק זאת אלא מוטלות עליהן מגבלות שלא קיימות במגזר החילוני כגון עליהן ללכת במדרכה נפרדת מהגברים אסור להן לשבת ליד גבר באוטובוס שלא לדבר על נסיעה במונית. לא כולן מורשות ללכת ולהצביע, ועוד.

בערוב ימי הרב עובדיה הוא התיר לבתו עדינה לפתוח מכללה לבנות חרדיות על-מנת ללמוד מקצועות שאינם מקצועות תורניים כגון עובדות סוציאליות ראיית חשבון ועוד. לימודים אלו היו צריכים לאפשר להן להיקלט במקומות עבודה ואו לאפשר להן מתן שרות לנצרכים חרדיים.

בעבר גם הקיבוצים נהגו כך ולא אפשרו למשוחררים מהצבא לעשות תעודת בגרות שלא לדבר על לימודים אקדמאיים דבר שלא החזיק מעמד.

האוניברסיטאות והמכללות עמדו על הפוטנציאל הטמון באוכלוסייה זו ופתחו מסלולים לחרדיים בלבד אשתו של אריה דרעי גם היא עוסקת בכך. אריה דרעי עצמו נוכח לדעת מדוע צריך ללמוד אנגלית ולקח שעורים פרטיים וזאת לאחר שלא למד בצעירות לימודי ליבה.

הרבנים הללו העוצרים את הקדמה מלהיכנס בשערי הגטאות החרדיות לא הציגו מעולם את תעודות ההסמכה שניתנו להם על-ידי אלוהים כפי שנעשה למשה רבנו ברדתו מהר סיני.

יתר על כן אלוהים כנראה מעדיף את בני ישראל חילוניים ואו מסורתיים כי על כן למעלה מ-70% הם כאלה באוכלוסייה הישראלית והם כידוע לומדים מקצעות שאין הרבנים והבבות מכירים בהם.

ומכאן נשמעת הזעקה: אל תתנו לרבנים הללו הנושאים את שם שמים לשווא להשחית כל חלקה טובה בשם הבערות; אל תתנו להם את העוצמה הזאת לשמור את בנות ישראל החרדיות בבערות מתמדת פתחו לציבור הזה את המחסומים והשערים למען ישתלבו בחברה ויהפכו לגוף יצרני שאינו חי על השנור.
תאריך: 29/06/2014 | עודכן: 29/06/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הבורות הנבערות ומה שביניהן
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
י.א
29/06/14 12:23
2
רונית החילונית
29/06/14 14:23

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]