הסתיידות המורים בישראל

"אם אין חיסונים - אין לימודים" קראה הסתדרות המורים בסוף דצמבר תחילת ינואר, וכעת כאשר חלק מהמורים מסרבים להתחסן, שקט דממה זו לא הסתדרות של מורים זו הסתיידות של מורים
אפרים הלפרין יומני בלוגרים מגיפת הקורונה תגובות
על-מנת להבין מהם הצעדים אותם ממשלה אמורה להפעיל במגיפה די לעיין בפקודת בריאות העם המפרטת את סמכויות הטלת צווים לשעת חירום בימי מגיפה:

בין הצעדים האלה היא רשאית לבודד אנשים, לחדור לרכוש פרטי, להרוס רכוש פרטי, לחייב חיסונים ועוד. כן לחייב חיסונים. המחוקק החכם העניק לממשלה את היכולת לפעול על-מנת למזער את ממדי המגיפה, אבל אותנו כמובן לא מעניין החוק, אותנו מובילים אורנה בנאי מכחישת הקורונה ואיזה רב של סלבס שאת שמו אני מתקשה לזכור.

ומילא הממשלה לא מצליחה להשליט כאן סדר, מדוע האליטה כושלת? המורים של הגנים והיסודי, האליטה של האליטה, אמורים להיות אנשים נבונים. הם הבינו באמצעות הגוף היציג שלהם, הסתיידות המורים, כי משרד הבריאות חייב להעדיף את המורים בחיסון, והמורים האלה ברוב תבונתם אף איימו להשבית את המערכת אם לא יועדפו. הממשלה נענתה והמורים אכן תועדפו, אממה חלק מהמורים מסרבים להתחסן.

ומה צריך לעשות? ברור שצריך לפטר אותם על אתר, ולקלוט למערכת מורים אחרים שהתחסנו ועומדים בתור כעובדי קבלן לרוב. אבל כמה שחיפשתי קריאות של הסתיידות המורים למורים להתחסן, מעל כל במה ובמלוא העוצמה - לא מצאתי כדבר הזה. מהסתיידות המורים אנו שומעים רק משפט רב משמעות המסתכם במילה אחת "לא" ובשתי מילים "לא ולא".

זו לא הסתדרות, זו הסתיידות. הסתיידות מסוכנת בעורקי החברה בישראל. כמה עצוב שדווקא בידי ההסתיידות הזו אנו מפקידים את ילדינו ונכדינו בשנים הכה חשובות להתפתחותם.
Author
מהנדס חשמל בוגר הטכניון. עסק ועוסק לאורך השנים בפיתוח אלקטרוניקה ותוכנה, הן כשכיר והן כעצמאי.
תאריך: 12/02/2021 | עודכן: 12/02/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הסתיידות המורים בישראל
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שלמה המגיב
13/02/21 10:50
 
שניכם מסויידים
14/02/21 12:06
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מגיפת הקורונה
מכון אדלר מפרסם את תוצאות סקר מכון אדלר ליום המשפחה תשפ"א. תוצאות הסקר מצביעות על מצבה של המשפחה הישראלית, החווה טלטלות ושינויים רבים, בעקבות משבר הקורונה, שהינו משבר בריאותי קודם כל, אך גם משבר חברתי, כלכלי ועבור משפחות רבות גם משבר משפחתי-זוגי. השנה האחרונה גרמה לכולנו לשכוח ממה שהתרגלנו אליו ולהסתגל לחיים בצל הקורונה. חיים של הסתגרות, בידוד, שיחות מרחוק ומחסור במגע ובחום שניתן לקבל רק מחיבוק. ספרים רבים ייכתבו על ההשפעות החברתיות של משבר הקורונה. ועד שאלה ייכתבו, מכון אדלר מצביע על ההשפעות של הקורונה על המשפחה הישראלית כאן ועכשיו.
12/02/2021 | עידן יוסף | חדשות

ההיסטוריונית דוריס קירנס-גודווין מתארת בספרה המרתק "מנהיגות בעיתות סערה" את הדרכים בהן התמודדו אברהם לינקולן, תיאודור רוזוולט, פרנקלין דלאנו רוזוולט ולינדון ג'ונסון עם משברים ואתגרים אדירים - ובכך עיצבו את דמותה של ארה"ב עם כל ההבדלים בין המקומות והזמנים, יש לא מעט מסקנות שניתן ללמוד בישראל מוכת הקורונה בנימין נתניהו עשה כמעט הכל הפוך; האם יימצא מנהיג אחר, שיהיה מוכן ליישם ולו במעט את הלקחים העולים מנשיאים אלו?

‏משרד הבריאות: 4,922 מאומתים חדשים אובחנו אתמול בקורונה. נמשכת הירידה בשיעור הבדיקות החיוביות - 6.7%. מספר החולים קשה הוא 985, מתוכם 304 מונשמים. 5,286 בני אדם מתו מפרוץ המגיפה. מספר המתחסנים במנה האשונה הוא 3.8 מיליון, ובשנייה 2.4 מיליון.
12/02/2021 | עידן יוסף | חדשות

אירוע חמור של תקיפת שוטרים. המשטרה פיזרה (יום ה', 11.2.21) חתונה שהתקיימה מחוץ לישוב איתמר, בהשתתפות כ-100 בני אדם שאינם תושבי האיזור. חלק מהנוכחים החלו ליידות לעברם אבנים וחפצים, שלושה שוטרים נפצעו והועברו לטיפול רפואי.
12/02/2021 | עידן יוסף | חדשות

שר הביטחון, בני גנץ, דרש (יום ה', 11.2.21) מראש הממשלה, בנימין נתניהו, להביא להכרעת מליאת הממשלה את דרישתו לחשיפת הפרוטוקולים של דיוני הממשלה בנושא הקורונה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il