ירדנה מלר, שלום

מלר הגיעה לכנסת עם המהפך שהעלה את מנחם בגין לשלטון היא ניהלה את סיעת הליכוד ביעילות, ותמיד ברוח טובה כל סיעה הייתה מתברכת במנהלת כמותה, שצברה ידע שאין לו תחליף המאגר שבזיכרונה היה גדול ממה שנצבר בכלים הדיגיטליים
דן מרגלית יומני בלוגרים כנסת 24 תגובות
בצהריים נכנסתי למזנון הח"כים. הורגלתי כי בכל שלישי בצהריים היה הומה כתחנת רכבת תוססת. בשנים האחרונות הרבינו עמיתי גדעון רייכר ואני להעלות זיכרונות מן המקום בו התנהלה המדינה. עשינו שם עשורים. הצצתי, והנה לבד משולחן אחד מאוייש בשר לשעבר רוני מילוא, שהציג עמדה כלשהי בפני שתי אורחות, הריקנות אפיינה את מה שהיה שנים כה רבות ליבת המדינה. זילות פרלמנטרי.

הגעתי למשכן שהיה פעם ביתי השני לטקס פרידה ממזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ. היא אינה רק האישה הראשונה הממלאה את התפקיד שמתניע את הפרלמנט אלא הפכה ב-45 שנותיה בבניין לאייקון של המוסד המחוקק.

מלר הגיעה לכנסת עם המהפך שהעלה את מנחם בגין לשלטון. היא ניהלה את סיעת הליכוד ביעילות, ותמיד ברוח טובה. כל סיעה הייתה מתברכת במנהלת כמותה, שצברה ידע שאין לו תחליף. המאגר שבזיכרונה היה גדול ממה שנצבר בכלים הדיגיטליים.

לאיטה עברה לעבוד בשרות הכנסת, ותמיד הצטיינה. כאשר מינה אותה יושב-ראש הכנסת ראובן (רובי) ריבלין למזכירת הכנסת כתבתי בנימה מעט פסימית כי היא "הקונסנסוס האחרון". זה לא קל. מלר הגיעה מבית מובהק של יוצאי האצ"ל ותנועת החרות והזדהתה עם הליכוד. אביה יוסי איש נתניה היה מעורב במבצע מסמר שיער נגד הצבא הבריטי.1. האם תוכל להתגבר על הסיעתיות לטובת טיפול ממלכתי הוגן?

היא עשתה זאת בהצלחה מלאה. התנהלותה תהיה מופת לכל מזכיר/ה שיבוא במקומה. אם נותר קונסנסוס בבית המשוסע הזה הרי הוא שירדנה עשתה זאת בהצלחה בשנים של סער פוליטי ואיבה עדתית שלא היו כמותם בתולדות המדינה. הכנסת נפרדה לא רק מעובדת בכירה. היא נפרדה היום מסמל-על.
הערות
1. ירדנה מלר ייצגה את הכנסת בארגונים בינלאומיים שונים, וכן יצאה בשליחויות. פעם הצטרפה למסע של היו"ר יולי אדלשטיין לבריטניה. בהגיעם לפרלמנט הנודע בעולם הציג בפניהם יושב הראש מסמכים הקשורים בהצהרת בלפור ובצו לסיום שלטון המנדט הבריטי בארץ-ישראל, שבעקבותיו קמה ישראל. מלר לא התאפקה ולחשה על אוזנו של אדלשטיין: "אילו האיש הזה היה יודע מה אבא שלי עשה בשורות האצ"ל לגרש את השלטון הזר שלהם מהארץ", והמשיכה להחריש בנימוס האופייני.
פורסם בדף הפייסבוק של דן מרגלית
Author
עיתונאי, פרשן | ראיתי שמעתי | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 09/03/2022 | עודכן: 09/03/2022
+אושר צו המיסוי לרכב דו-גלגלי 23:14 09/03/22 | איציק וולף | לרשימה המלאה
הכנסת אישרה את הצו הכולל מיסוי בהתאם לנפח המנוע של הכלי והפחתה מסכום המס החל לכלי רכב דו-גלגליים בהם מותקנות מערכות בטיחות שונות
[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+ח"כ פינטו - בראש ועדת משנה לחינוך משלב של בעלי מוגבלויות 19:48 09/03/22 | איציק וולף
ועדת החינוך של הכנסת אישרה (יום ד', 9.3.22) הקמת ועדת המשנה לעניין חינוך משלב של תלמידים עם מוגבלויות. בראש הוועדה תעמוד ח"כ שירלי פינטו.

לדברי ח"כ פינטו, למערכת החינוך יש תפקיד מרכזי וקריטי בעיצוב עולמם של תלמידים עם מוגבלויות ובהגדלת סיכוייהם להצלחה.

"כדי שתוכל למלא תפקיד זה בצורה נכונה, חובה על המערכת להיות נגישה לתלמידים עם מוגבלות כפי שלשון תקנות ההנגשה הפרטנית מורה. המערכת צריכה לפעול ולקדם את שילובם של תלמידים עם מוגבלות במערכת החינוך הכללית, תוך שמירה על זכות הבחירה בין הזרמים והסוגים השונים של מערכת החינוך. לצערי, המצב היום אינו כך", אמרה והוסיפה כי היא מקווה שוועדת המשנה בראשותה תקדם את המהפך הנדרש עבור כלל התלמידים וביניהם התלמידים עם המוגבלות.
ח"כ פינטו. "שמירת זכות בחירה בין הזרמים" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+דגימה של נפגעי עבירת מין תישמר לתקופה של 50 שנים 18:51 09/03/22 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק זכויות נפגעי עבירה (תיקון מס' 15), התשפ"ב-2022 של ח"כ מירב בן ארי. 37 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים.

החוק מסדיר את אופן נטילת ושמירת הדגימות הביולוגיות הנלקחות מנפגעי ונפגעות עבירות מין לצרכי זיהוי התוקף בחקירה משטרתית וגיבוש ראיות למשפט והכל כתלות בהסכמתו של הנפגע. מוצע כי כלל הדגימות יועברו למשטרת ישראל באופן דיסקרטי שישמור על פרטיותו של נפגע העבירה לצורך הפקת דנ"א וישמרו שם לתקופה של 50 שנים לטובת הליכי חקירה ומשפט עתידיים.
+עסקת החבילה במשק תידחה ליוני 16:06 09/03/22 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מושב החורף ננעל מבלי שהקואליציה הספיקה לאשר את השינויים בתוכנית להעלאת שכר המינימום בחודש אפריל, והחקיקה תמתין חודשיים לפחות ▪ לא ניתן יהיה להעלות שכר למפרע ▪ תגובות: ליברמן אשם כי המתין לדקה ה-90
ליברמן. ינסה לקדם חקיקה לאחר הפגרה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חוק כצנלסון יידחה לאחר פגרת הכנסת 15:45 09/03/22 | עידן יוסף
מפלגת העבודה הסכימה לדחות את חוק ברל כצנלסון לאחרי הפגרה, לטובת העלאת חוקי העזר העירוניים שתוקפם יפוג ביום חמישי הבא. במפלגה אומרים: "צעד לחיזוק השלטון המקומי" (גלובס).
+נתניהו נמצא חיובי לנגיף הקורונה 15:00 09/03/22 | עידן יוסף
ראש האופוזיציה ח"כ בנימין נתניהו נמצא חיובי לקורונה בבדיקת PCR שביצע הבוקר. הוא חש בטוב ופועל בהתאם להנחיות.
+המשטרה חוקרת פריצה לביתו של חבר כנסת 14:56 09/03/22 | עידן יוסף
‏ביתו של חבר הכנסת יוסי טייב (שס) בקריית יערים נפרץ הבוקר ע"י אלמונים. המשטרה פתחה בחקירה. במקביל, במשטרה חוקרים פריצה לרכבו של אחד מעוזרי חבר הכנסת פינדרוס, שחנה הלילה בבני ברק. מהרכב נגנב מחשב נייד (בחדרי חרדים).
+ח"כ שירלי פינטו נמצאה חיובית לקורונה 14:41 09/03/22 | עידן יוסף
חברת הכנסת שירלי פינטו קדוש עדכנה את קצין הכנסת כי היא ואחת מהיועצות שלה נמצאו חיוביות לנגיף הקורונה. היום הוא היום האחרון של כנס החורף של הכנסת ומתקיימות בו שורת הצבעות חשובות.
+משישי: הקלות נוספות במגבלות הקורונה 12:53 09/03/22 | מירב ארד | לרשימה המלאה
חובת בידוד ללא מחוסנים תצומצם ומתווה "בודקים-לומדים" בבתי הספר יבוטל ▪ החוזרים מחו"ל עדיין ידרשו בבדיקת קורונה
חסל סדר בדיקות לפני הלימודים [צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש 90]
+קנס לרכב מזהם שייכנס לעיר ירושלים 12:21 09/03/22 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הקנס לרכבים המזהמים - 500 שקלים לרכב בבעלות פרטית ו-1,000 שקלים לרכב של תאגיד ▪ המשרד להגנת הסביבה: בעבר הייתה תוכנית גריטה אך הנתונים היו מאכזבים - אישור הצו יפחית דרמטית את זיהום האוויר ▪ עיריית ירושלים: נבצע אכיפה באמצעות מצלמות
רחוב יפו, ירושלים[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות מי ומי בפרשה
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביר קארה / Abir kara אבתיסאם מראענה / Ibtisam Mara'ana אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אופיר כץ / Ofir Katz אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir איתן גינזבורג / Eitan Ginzburg אלון טל / Alon Tal אלון שוסטר / Schuster Alon אלי כהן / Eli Cohen אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti אמיר אוחנה / Amir Ohana אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גבי לסקי / Gaby Lasky גדי דסטה יברקן / Gadi Desta Yivarken גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דוד אמסלם / David Amsalem דוד ביטן / David Bitan ווליד טאהא / Waleed Taha ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin חיים ביטון / Haim Biton חיים כץ / Haim Katz יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair Lapid יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואב קיש / Yoav Kish יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon יוסף שיין / Shain Yossi יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz לימור מגן תלם / Limor Magen Telem מאזן גנאים / Mazen Ghanem מאי גולן / May Golan מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael Biton מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מרב מיכאלי / Merav Michaeli משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה (מוסי) רז / Mossi Raz מתן כהנא / Matan Kahana ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz ניר אורבך / Nir Orbach נירה שפק / Nira Shpak נפתלי בנט / Naftali Bennett סימון דוידסון / Simon Davidson סלאלחה עלי / Salalha Ali סמי אבו-שחאדה / Sami Abu Shehadeh סעיד אלחרומי / Said Elharumi עודד פורר / Oded Forer עודה איימן / Ayman Odeh עופר כסיף / Ofer Cassif עידית סילמן / Idit Silman עמיחי שיקלי / Amichai Chikli פטין מולא / Patin Mula צחי הנגבי / Tzachi Hanegbi קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande רם בן ברק / Ram Ben Barak שלמה קרעי / Shlomo Karhi שמחה רוטמן / Simcha Rothman שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 24
ועדת הכלכלה התכנסה (יום ג', 8.3.22) לדיון מהיר בנושא דחיית מועד תחילת החזר המענקים ששולמו לעצמאים בתקופת הקורונה. הישיבה התקיימה לבקשת ח"כ משה אבוטבול, ח"כ רות וסרמן לנדה, ח"כ עאידה תומא סלימאן, ח"כ מיכל שיר, ח"כ אבי מעוז וח"כ משה גפני. בעקבות בקשתו של היו"ר מיכאל ביטון לבחון את מועד החזר המענקים, הודיע נציג רשות המיסים, סמנכ"ל שירות הלקוחות שלמה אוחיון, על כך שעד ה-30.6.22 חובת ההחזרים תחול רק על אלו שחוו עלייה במחזור או הפסידו עד 10%, כשהשאר יקבלו אפשרות להתארגן ולהחזיר את הכספים לאחר חודש יוני.
09/03/2022 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכלכלה אישרה (יום ג', 8.3.22) את בקשת משרד התחבורה לתקן את תקנות התעבורה על-מנת לאפשר אכיפה של איסור על רכב הנושא תג נכה לחנות בחניית נכה המסומנת החנייה של מספר רכב מסוים, בתמרור המיועד לכך. התיקון יאפשר לאכוף את האיסור ולהטיל קנס של 1,000 שקלים. ח"כ בועז טופורובסקי, שמילא את מקומו של היו"ר, בירך על כך וביקש לוודא שאכן תהיה אכיפה.
09/03/2022 | עידן יוסף | חדשות

המשטרה הודיעה (יום ג', 8.3.22) כי ציון רשב״י יהיה סגור בצו סגירה שהוצא על-ידי המועצה המקומית בשל ליקויי בטיחות מסכני חיים שנמצאו במקום על-ידי מהנדס וכיבוי אש. ‏כוחות משטרה רבים יפרסו מסביב לציון ולא יאפשרו כניסה אל מבנה הקבר. הלילה גודר אזור הציון, וסיור משטרה כרז לבעלי המכוניות לעזוב את שטח ההר בהקדם. מוקדם יותר הודיעה רשות החשמל על צו הפסקה למתקן החשמלי המספק חשמל למתחם.
08/03/2022 | עידן יוסף | חדשות

ועדת החוקה אישרה (יום ג', 8.3.22) את הקמתה של ועדת משנה לזכאי חוק השבות וקשר עם התפוצות, בראשות ח"כ יום טוב חי כלפון. כל חברי הוועדה יהיו מהקואליציה - ענבר בזק סימון דוידסון (יש עתיד), גבי לסקי (מרצ) וצבי האוזר (תקווה חדשה).
08/03/2022 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכספים אישרה (יום ג', 8.3.22) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה (דחיית מימוש נקודות זיכוי לעולה), התשפ״א-2021, של חברי הכנסת ולדימיר בליאק ואלכס קושניר.
08/03/2022 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il