בלי התנצלות

ישראל בשנת ה-75 לקיומה, אכן משנה פניה, גם בנוף הפיסי שלה, גם בנוף הדמוגרפי, עם ממשלה נבחרת, הומוגנית, יציבה, בעלת סדר יום מוכח. אין לדובריה שום צורך בהתנצלות. זוהי הדמוקרטיה, זוהי בחירת העם

יוסי אחימאיר יומני בלוגרים סערת הרפורמה במשפט תגובות
מיום ליום המדינה שלנו משתנה. צומחת לגובה, נוגעת בשמיים. זה קורה במרכז וכמעט בכל אתר ואתר. זה קורה בתל אביב ובכל עיר אחרת, אם זו רמת-גן, באר-שבע, או אור עקיבא, כרמיאל או לוד, רחובות או נתניה. ראיתי מבנים מתנשאים אל על אפילו באריאל ובעופרה שבשומרון. ואם לא לגובה - אז לרוחב. יש שטח פנוי, תוך זמן קצר יהיה בנוי. תל אביב היא עתה העיר החפורה ביותר בעולם. היכן שלא תנוע בה - כבישים הפוכים, תעלות, ציוד כבד, דחפורים, מנופים, מחסומים, ובעיקר - עגורנים. הם כבשו את קו הרקיע, מצויים בכל מקום, סובבים על צירם, מעלים למרומים חומרי בניין, מסייעים להגביה את המבנים, שמחליפים מבנים נושנים בני שלוש וארבע קומות משנות החמישים והששים.

כך גם הכבישים הבין-עירוניים. נתיבים חדשים, מסלולים מצטמצמים על-מנת לאפשר הוספת הנתיבים, גשרים נמתחים מעל לצמתים סואנים, ושוב הרבה כלי עבודה כבדים, פועלים עוטי וסטים זוהרים, שלטים המכוונים את התנועה המוסטת זמנית. איך אמר לי חבר מהצפון: באתי לתל אביב לאחר חודש שלא ביקרתי בה וכמעט לא הכרתיה. כל כך משתנה. לנוע בה - זה סיוט. כל העבודות האלה נעשות כמעט במקביל, בכל מקום. כך קווי הרכבת הקלה, שאתה תמה מדוע טרם הסתיימה העבודה בהם. כך צירים מרכזיים כמו אבן-גבירול ובן יהודה, וכל זה רק בתל אביב.

לראות - ואי אפשר שלא לראות - את פריסת העבודות בתוך הערים וברחבי המדינה, ולחשוב כמה הרבה כסף "נזרק" במדינה שלנו, מושקע בעבודות תשתית נרחבות. על פניו, צריך להיות גאה. הנה ישראל מתחדשת, מתעצמת, הופכת למעצמה של גורדי שחקים זכוכיתיים, עם המוני משרדים שעולים בתפארתם על המפוארים שבמשרדים באמריקה או באירופה. ישראל הנבנית מחדש היא "אבו-דאבי" לחוף הים בתיכון, מעוררת קנאה. מציגה עושר ויכולות שספק אם יש כמותם במדינות מפותחות אחרות, מנקרת עיניים למבקרים מחו"ל, מעוררת השתאות. איך אמר לי תייר אחד: "כשאני רואה את המגדלים האלה, שלא ראיתי בביקורי הקודם, אני מבין מדוע יהודים באמריקה מוכנים פחות ופחות לתרום לישראל, יש לכם הרבה כסף".

קדחת הבנייה הזאת, נוגדת מאוד את מה שנעשה אצל שכנינו הקרובים: סוריה נתונה בחורבות, לבנון קורסת ומתפוררת, בירדן מהומות רחוב, מצרים שרויה בשפל כלכלי, באירן מוציאים להורג מתנגדי המשטר, בעזה דיכוי ועוני. מצד שני, רואים אצלם את ההתכתשות הפנימית בישראל ומתמוגגים. לדידם, המדינה היהודית מתפוררת. הן לכך הם מייחלים, וכבר נשמעות קריאות מוגברות "לג'יהאד ולשחרור כל פלשתין מהים עד הנהר".

כמובן, השינויים במדינה אינם רק בתחום האורבני. ישראל עוברת תהפוכות שלטוניות, מאז כוננה הממשלה החדשה, הששית בראשות בנימין נתניהו. כך זה בתחום המשפט, כך זה בתחום הביטחון הפנימי, כך זה במערכת החינוך, בתחבורה, בתרבות. השינויים הללו - והם רק בתחילתם - הם למורת רוחה של האופוזיציה וראשיה המודאגים. הללו כל כך מתוסכלים מאובדן השלטון, שאפילו מעט ימי חסד לא נתנו לממשלה הנבחרת, רומזים לאפשרות של מלחמת אחים, שינוי פני המדינה, "מכונת רעל", ואינם בוחלים בהתססה ובהפרחת סיסמאות כזב. קבוצות פריבילגיות ומיוחסות, באקדמיה, בתקשורת, קציני מילואים, משפטנים ועוד, מנהלים מאבק נואש ברחובות ובתקשורת, בניסיון לעצור את השינויים הלגיטימיים שמחוללת ממשלת הימין, ומתיימרים לדבר "בשם העם". כאילו שלא היו בחירות ב1 בנובמבר והעם אמר דברו בבירור.

חילופי שלטון הם גם חילופי דיסקט, כרצון הבוחר. ראש הממשלה ושריה אכן מיהרו לסמן את הכיוון שאליו מובילה הממשלה החדשה, אולי אפילו מהר מדי. ואמנם, יש גם "סידורים" שאינם מקובלים אפילו על תומכי השלטון החדש, כמו: פינוי-בינוי של משרדי ממשלה, שרים שמחזיקים בשני תיקים, שרים שהמציאו להם תיקים ומנויים לא ראויים. אבל האופוזיציה וחלק מהתקשורת ניפחו מעל ומעבר את מהלכי הממשלה. אפילו הרפורמה המוצעת בנושא בית המשפט העליון, שהבהילה את ראשי מערכת השיפוט ופרשנים שפוטים, עוד לא נאמרה בה המילה האחרונה. יש כנסת, יש ועדת חוקה, חוק ומשפט, שבהן היא עתידה להידון, ואולי אף להתרכך.

ישראל בשנת ה-75 לקיומה, אכן משנה פניה, גם בנוף הפיסי שלה, גם בנוף הדמוגרפי, עם ממשלה נבחרת, הומוגנית, יציבה, בעלת סדר יום מוכח. אין לדובריה שום צורך בהתנצלות. זוהי הדמוקרטיה, זוהי בחירת העם. יפה שהמתנגדים לה מוציאים תסכולם בהפגנות הרעשניות והמצולמות. מעבר להן כל ניסיון להפיכת-נגד, ויש חשש כזה, לא יצלח וחבל שייעשה. על הרוב להתחשב במיעוט, ועל המיעוט לנהוג ביתר אחריות ולהירגע. הקיצוניות שמיוחסת לממשלה החדשה, בשלטים הבוטים בהפגנות הלגיטימיות, היה לא תהיה.
תאריך: 17/01/2023 | עודכן: 17/01/2023
+פרוש לשגריר ארה"ב: הרפורמים לא ישנו את הסטטוס-קוו בכותל 19:49 17/01/23 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
השר מאיר פרוש נועד שגריר ארה"ב בארץ ואמר לו: "כאשר כיהן פה ראש ממשלה עם שישה מנדטים, בסיוע קואליציה צרה שהייתה בנויה על רע"ם, זה היה דמוקרטי מבחינתכם?" ▪ על הרפורמה המשפטית: "רוב העם תומך ברפורמה, ושופטי העליון 'הרוויחו' את זה ביושר"
נייד. ביקש מפרוש להיות גורם ממתן [צילום: תקשורת השר]
+דיון שני בוועדת חוקה על הרפורמה המשפטית 13:15 17/01/23 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הדיון נדחה לשעות הצהריים לאחר חברי הכנסת נשארו במליאה עד שעה מאוחרת מאוד ▪ יש עתיד: "השארנו את מליאת הכנסת פתוחה במשך 16 שעות רצופות" ▪ יו"ר הוועדה הודיע: הדיון יהיה על "חוק היועמ"שים" ובערב על הכנת "החוק הנורבגי"
הוועדה התכונה לדיון נסוף [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+רפורמה משפטית בישראל 10:19 17/01/23 | יבגני פטישמן | לרשימה המלאה
בהיעדר חוקה, הדיון בסמכותו של בית משפט חוקתי לפסול חוקים והחלטות ממשלה, ובסמכות הרשות המחוקקת להתגבר על פסיקותיו אלה ברוב מיוחד הוא דיון קצת נכה
סמכות מלאה [צילום: לע"מ]
+מבן יהודה ועד חיות, מביאליק ועד ברק
09:55 17/01/23 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
ממשיכי דרכם של ביאליק ובן יהודה, לא צייצניים לרגע, לא אזרחים נטולי מעמד כי אם אנשי אקדמיה, פוליטיקה ומשפט, הוסיפו וחידשו מילים מיוחדות לרגל שנת השפה העברית
חיות. תורמת לשפה העברית [צילום: שיר תורם, פלאש 90]
+למה קוראים לשלטון בישראל "דמוקרטיה"
08:36 17/01/23 | מוטי הרכבי | לרשימה המלאה
מאחר שצורת השלטון בישראל ב-30 השנה האחרונות יחודית ואין שום משטר דומה לה בשום מקום בעולם, לפחות לא בדמוקרטיות בעולם, אז במקום לקורא לצורת שלטון זו בשמות, פשוט אתאר אותה וכל אחד יוכל לבחור שם כרצונו
הרשות השופטת [צילום: לע"מ, הרשות השופטת]
+פיראטיות שיפוטית 08:28 17/01/23 | אפרים הלפרין | לרשימה המלאה
לכנות את מערכת המשפט בישראל כמערכת הכפופה למשטר אקטיביסטי זה עלבון לאקטיביזם, מערכת המשפט בישראל היא מערכת פיראטית במלוא מובן המילה
החלטה שיפוטית [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+לוין נגד אנשי מיארה: "איש לא שמכם לקבוע מה האינטרס הציבורי" 08:07 17/01/23 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
שר המשפטים בביקורת חריפה בוועדת החוקה נגד הייעוץ המשפטי לממשלה: "חוות הדעת שאני שומע כאן לראשונה נכתבת מפוזיציה ולא ממקום נקי; אתם לא עומדים מעל מי שהציבור בחר" ▪ המשנה ליועמ"ש, גיל לימון: "כאשר בוחנים את ההצעה שהונחה בפני הוועדה, אין מנוס מהמסקנה כי חברי הוועדה מתבקשים למעשה לדון בשאלה - האם נכון כי הממשלה תפסיק להיות כפופה לחוק. לדעתנו, לדעת היועצת המשפטית לממשלה, התשובה לשאלה זו הינה ברורה. התשובה היא - לא"
לוין. אין עציצים [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בלי התנצלות
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יהודי מפוכח
22/01/23 17:53
2
הבוחר_22
27/01/23 12:43
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / סערת הרפורמה במשפט
ועדת החוקה התכנסה (יום ב', 16.1.23) לדיון נוסף ברפורמה במערכת המשפט, ובהצעת היו"ר ח"כ שמחה רוטמן להצעת חוק סמכויות הייעוץ והייצוג של הייעוץ המשפטי לממשלה. הצעת החוק עוסקת בסמכות הממשלה והשרים לקבוע את עמדתם המשפטית בפעולתם השוטפת ובפני ערכאות שיפוטיות, תחת הכותרת צִיּוֹן בְּמִשְׁפָּט תִּפָּדֶה - מחזירים את הצדק למערכת המשפט.
17/01/2023 | עידן יוסף | חדשות

ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, טוען (יום ב', 16.1.23) כי תוכנית החקיקה להגבלת כוחו של בית המשפט העליון, שמקדם שר המשפטים, יריב לוין, היא תוכנית מסוכנת במתווה הנוכחי שלה.

מליאת הכנסת דחתה (יום ב', 16.1.23) את הצעות אי-האמון שהגישו סיעות האופוזיציה. שר המשפטים יריב לוין השיב בשם הממשלה: "אני שומע מכל קצות הקשת הפוליטית את האמירה שיש במערכת המשפט כשלים ושחשוב לעשות שינויים, אבל למה כל כך מהר ולמה עכשיו. אז אני שואל אתכם שאלה פשוטה - הייתה לכם ממשלה, עשיתם איזה שינוי? אם נבדוק עכשיו את הצעות החוק הפרטיות שהוגשו בקדנציה הזו, נמצא אחד שהגיש הצעה לתיקון מערכת המשפט?
16/01/2023 | עידן יוסף | חדשות

האיומים במלחמת אחים העומדת להתרגש על ראשנו אינם אירוע חדש בחברה היהודית, הישראלית. ממשלה נבחרת בהכרעה מובהקת מבקשת לממש את הבטחותיה לבוחריה ולממש את ערכיה, אמונותיה ואת האידאולוגיה אשר על פיהן נתן בה הבוחר את אמונו. הפתעה, בניגוד לממשלה קודמת, "דברים שרואים משם רואים גם מכאן".

ראש הממשלה בנימין נתניהו מאשים (יום ב', 16.1.23) כי הדיון ברוב ערוצי התקשורת סביב הרפורמות המשפטיות הוא בכוונת-מכוון שטחי וחד-צדדי. "הכל נועד ליצור תבהלת-שווא על 'קץ הדמוקרטיה' ו'הרס המדינה' כביכול. האמת היא כמובן הפוכה", אמר נתניהו.
16/01/2023 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il