ממשל ביידן: הסיוע ההומניטרי לפלשתינים יתחדש

בהודעת הממשל נאמר כי 15 מיליון דולרים יועברו לרשות הפלשתינית ולעזה מדובר בסיוע חירום למאבק בקורונה שהובטח לפלשתינים עם כניסת ביידן לתפקיד טרם הוחלט לגבי רכיבי הסיוע הגדולים
News1 News1 חדשות ישראלי-פלשתיני תגובות
ממשל ביידן מחדש את הסיוע ההומניטרי לפלשתינים. כך הודיעה (יום ה', 25.3.21) שגרירת ארצות הברית באו"ם, לינדה תומס גרינפלד. על-פי הודעת הממשל 15 מיליון דולרים יועברו לרשות הפלשתינית ולעזה. מדובר בסיוע חירום למאבק בקורונה שהובטח לפלשתינים עם כניסת ביידן לתפקיד. הממשל עדיין בתהליכי דיון ברכיבי הסיוע הגדולים יותר שכוללים סיוע ישיר לרשות וחידוש המימון לאונר״א.


לפני כחודשיים מחקר חדש גילה כי האו"ם הכניס תכנים אנטישמיים בחומרי הלימוד ללמידה עצמית לתלמידי מערכת החינוך של הרשות הפלשתינית ושל ממשל חמאס בעזה שהופקו ברקע נגיף הקורונה, וייחסו ליהודים את הפצת הנגיף. סוכנות האו"ם לפליטים פלשתינים אונרא הפרה את ערכי האו"ם ומכון IMPACT-se מצא עידוד לשנאה, לג'יהאד ואף הוקעה של הסכמי השלום עם ישראל בחוברות.

בלימוד מתמטיקה לכיתות ג', התלמידים נקראים לאתר את המספר הנכון של שהידים שנהרגו באינתיפאדה הראשונה. בלימוד השפה הערבית לכיתות ח' נכתב כי "הג'יהאד הוא הדרך לגן העדן". בלימודי מדעי החברה לכיתות ט' מצויין כי ישראל "זורקת במכוון פסולת רדיואקטיבית שגורמת למחלות על אדמות פלשתיניות".

כמו-כן, בלימוד ערבית לכיתות ה', התלמידים נדרשים לקרוא טקסטים על עז א-דין אל-קסאם, איש דת שהקים מספר ארגונים אלימים בשנות ה-20 של המאה הקודמת, ודלאל מוגרבי, שביצעה את הפיגוע בכביש החוף - ונכתב כי "כולנו שואפים להיות גיבורים כמותם".
NN
מערכת | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 25/03/2021 | עודכן: 25/03/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ממשל ביידן: הסיוע ההומניטרי לפלשתינים יתחדש
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-פלשתיני
הקלות הבלתי נסבלת של ההליכה לבחירות חמישיות בסידרה הבלתי נגמרת סוף-סוף הערבים הצביעו ברגליים נגד המשותפת

המאבק בין ישראל לרש"פ על תשלום משכורות למחבלים ולמשפחות "השהידים" נכנס לשלב חדש לאחר שהממשלה הפלשתינית החליטה לשלם את המשכורות האלה באמצעת בנק הדואר, על-פי נתוני הרש"פ מדובר בתשלום לכ-12 אלף משפחות.

ההחלטה הארורה והבזויה של בין הדין הבינלאומי בהאג לחקור את מדינת ישראל בגין פשעי מלחמה היא בהחלט החלטה אנטישמית. ובכל זאת, לא ניתן להתעלם מהעובדה הברורה שהדבר קורם עור וגידים דווקא במשמרת של בנימין נתניהו כראש הממשלה. שורה של מחדלים שלו תרמו לכך, או לכל הפחות לא מנעו מהפלשתינים ליישם את האסטרטגיה שלהם. הם הרי היו צריכים להמתין שייווצרו עבורם התנאים המתאימים אשר יבשילו לכדי כך שתוענק להם לגיטימציה מצד דעת הקהל הבינלאומית לפעול במישור הנ"ל; ונתניהו עזר למלא תנאים אלו.

סיפור ההגדה של פסח הוא סיפורם של גֵּרִים, בני ישראל, שלחמו נגד שררה של מונרכיה מצרית, שתוך שעבוד כלכלי קשה והטלת עבודות פיזיות קשות מאנה לאפשר להם לשמור על זהותם הלאומית ועל מאווייהם להיות חברה ולחוש את תחושת בני חורין כעם.

על-פי גורמים בכירים ברש"פ, ישראל והרש"פ עלו על מסלול התנגשות מדיני על-רקע שתי התפתחויות שאירעו בשבועות האחרונים זאת לאחר שרק לפני כמה חודשים נפתר משבר העברת כספי המיסים לרש"פ וחודש עמה התיאום הביטחוני.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il