נתניהו: אם חטופינו לא יוחזרו עד שבת – נחזור ללחימה עצימה עד להכרעה סופית

הקבינט המדיני-ביטחוני הודיע כי לא תתקיים התקדמות במו"מ לשלב הבא ללא שחרור החטופים בישראל תומכים בדרישת טראמפ לשחרור מיידי של החטופים עד שבת חמאס טוען להפרות מצד ישראל ומעכב את שחרור החטופים עד להודעה חדשה

עידן יוסף חדשות מלחמת התקומה תגובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר הצהרה דרמטית לאחר ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני (יום ג', 11.2.25). "סיימתי כעת דיון מעמיק של ארבע שעות בקבינט המדיני-ביטחוני. כולנו הבענו תרעומת מהמצב המזעזע של שלושת חטופינו ששוחררו בשבת האחרונה. כולנו גם בירכנו על דרישת הנשיא טראמפ לשחרור חטופינו עד שבת בצהריים ועל חזונו המהפכני לעתיד עזה.

לאור הודעת חמאס על החלטתו להפר את ההסכם ולא לשחרר את החטופים שלנו, הנחתי אמש את צה"ל לצבור כוחות בתוך רצועת עזה ומסביב לה. הפעולה הזו מתבצעת בשעות אלה ותושלם בזמן הקרוב ביותר. ההחלטה שהעברתי בקבינט פה אחד היא זאת - אם חמאס לא יחזיר את חטופינו עד שבת בצהריים - הפסקת האש תיפסק, וצה"ל יחזור ללחימה עצימה עד להכרעה סופית של החמאס".

בדיוני הקבינט הביעו השרים תמיכה בדרישתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לשחרור החטופים עד שבת בצהריים. טראמפ שיגר איום תקיף לחמאס, לפיו אם כל החטופים המוחזקים בעזה לא יוחזרו עד שבת בשעה 12:00, הוא "יאפשר לגיהנום להתפרץ". עוד הבהיר הנשיא כי אם חמאס לא ייענה לדרישתו, ימליץ לישראל לבטל את הפסקת האש.

בישיבת הקבינט אמר נתניהו כי "גורמים מצוות המשא-ומתן תדרכו שהודעת חמאס על סירובו לשחרור החטופים בשבת הקרובה פורסמה בגלל ש'הוצאנו משלחת ללא מנדט' כביכול. אנחנו יודעים בבירור שזה קשקוש ואין לכך קשר, ואני דורש להפסיק עם התדרוכים האלה".

השר בצלאל סמוטריץ׳ (הציונות הדתית) אמר לנתניהו: "או שכל החטופים בשבת כאן בלי פעימות. או שנשלח את מטוסינו ותותחינו. כיבוש מלא של עזה, הוצאה של העזתים מהרצועה, לקיחת שטח והחלת הריבונות עליו".

מנגד, יו"ר שס ח"כ אריה דרעי, המשמש כמשקיף בקבינט, טען: "לא הייתה הפרה. צריך להמתין לשבת. לקבל את החטופים ולהחליט איך ממשיכים".

למרות התמיכה באולטימטום האמריקני, עמדת ישראל נותרה לא אחידה בנוגע להשלכות של אי-שחרור מלא. בהודעת הגורם המדיני נמסר כי שחרור שלושת החטופים בשבת, כפי שנקבע בהסכם המקורי, עשוי לאפשר את המשך העסקה. עם זאת, טרם ניתנה תשובה ברורה מה יקרה אם חמאס לא יעמוד בכך.

דובר הזרוע הצבאית של חמאס, אבו עוביידה, הודיע אתמול כי הארגון דוחה את שחרור החטופים עד להודעה חדשה. לטענתו, ישראל לא מחויבת להסכם ופועלת בניגוד לסעיפיו. לדבריו, ישראל תקפה אזורים ברחבי הרצועה, עיכבה את חזרת העקורים לצפון הרצועה ומנעה הכנסת סיוע הומניטרי. "חמאס נשאר מחויב להסכם, אך דורש מישראל לעמוד בכל התחייבויותיה ולפצות על ההפרות שבוצעו", ציין אבו עוביידה.

הקבינט הדגיש כי אם חמאס ישחרר שלושה חטופים בשבת הקרובה בהתאם להסכם, העסקה תימשך כמתוכנן. עם זאת, ישראל לא תתקדם לשלב הבא במו"מ כל עוד לא ישוחררו כלל החטופים. שרי הקבינט הונחו שלא להתראיין בנושא, וישראל ממתינה להתפתחויות נוספות בימים הקרובים.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 11/02/2025 | עודכן: 11/02/2025
+מצרים הודיעה: נציג תוכנית לשיקום הרצועה ללא פינוי הפלשתינים 07:14 12/02/25 | איציק וולף | לרשימה המלאה
משרד החוץ בקהיר הודיע כי מצרים תציג תוכנית לשיקום עזה תוך השארת הפלשתינים בשטח הרצועה ▪ "כל חזון לפתרון הסוגיה הפלשתינית חייב לקחת בחשבון את ההימנעות מהעמדת הישגי השלום באזור בסכנה"
גם ירדן מתנגדת לתוכנית טראמפ [צילום: עבד אל קרים חנא, AP]
+סער: ישראל ערוכה גם לתרחיש שבו חמאס ינסה לתקוף את ישראל 22:56 11/02/25 | עידן יוסף
שר החוץ, גדעון סער, נפגש (ג') עם שגרירי האיחוד האירופי בישראל והבהיר כי אם חמאס לא ישחרר את החטופים, ישראל תחזור לפעולות צבאיות ולחימה. "דנו היום בהודעת חמאס שבכוונתו להפר את המתווה לשחרור החטופים. משמעות החלטה כזו היא חזרה למלחמה. אנחנו לא עשינו דבר באופן חד-צדדי עד כה", ציין סער.

סער הדגיש את חומרת מצבם של החטופים ששוחררו לאחרונה: "כל אדם שצפה בשחרור החטופים ראה מראות נוראיים. החטופים ששוחררו איבדו ממשקלם לאחר שהורעבו ועברו עינויים. יש לכך עדויות". עוד הוסיף כי ישראל ערוכה גם לתרחיש שבו חמאס ינסה לתקוף את ישראל.
[צילום: יובל יוסף/לע"מ]
+החטופים ששבו הביאו אות חיים משבעה חטופים 22:41 11/02/25 | עידן יוסף
החטופים מהם התקבלו אותות חיים באמצעות המשוחררים שחזרו הם: גלי וזיו ברמן, אלקנה בוחבוט, נמרוד כהן, אלון אהל, עמרי מירן, ואליה כהן (חדשות 12).
+מלך ירדן לטראמפ: נכונות לקלוט 2,000 ילדים חולים מעזה 22:29 11/02/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בפגישה בבית הלבן דנו הנשיא טראמפ והמלך עבדאללה במשבר בעזה ובסוגיית החטופים ▪ טראמפ הדגיש את האולטימטום לחמאס לשחרור החטופים עד שבת ▪ הצעות נוספות כללו העברת פלשתינים לשטחים בירדן ובמצרים
טראמפ למלך ירדן: "האולטימטום לחמאס בעינו" [צילום: אלכס ברנדון/AP]
+נשיא ארה"ב דורש שחרור החטופים בפעימה אחת 21:44 11/02/25 | עידן יוסף
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי הוא אינו מעוניין שהחטופים ישתחררו בכמה פעימות. "אני לא רוצה שישחררו שני חטופים וכעבור שבוע עוד שניים ואחר כך עוד ארבעה. אם חמאס לא ישחרר את כולם עד שבת ב-12:00, כל ההבנות בטלות ומבוטלות. עם זה, הוא העריך שחמאס לא יעשה זאת ובכך יסכן את הפסקת האש", אמר טראמפ בפתח פגישתו עם מלך ירדן עבדאללה.
+נתניהו נצמד להודעת טראמפ, אך ישראל מבהירה: שחרור החטופים לא בהכרח בשבת 21:04 11/02/25 | עידן יוסף
גורם ישראלי בכיר מסר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו והקבינט נצמדים להודעת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בנוגע לשחרור החטופים, לפיה כולם ישוחררו בשבת. עם זאת, גורמים בישראל מבהירים כי הציפייה היא לשחרור כל תשעת החטופים החיים במסגרת שלב א' בימים הקרובים, אך לא בהכרח בשבת.

לפי ההבהרה, ייתכן כי שלושה חטופים ישוחררו בשבת, ולאחר מספר ימים ישוחררו השאר. ההסדרים המדויקים עדיין בתהליך גיבוש, והגורמים מדגישים כי מדובר בתהליך מורכב הדורש תיאום מדוקדק בין כל הגורמים המעורבים.

העמימות לגבי המילה "כולם" כנראה מכוונת. שרים מהליכוד ומהציונות הדתית דרשו מנתניהו לאיים על החזרת כל החטופים בשבת בהמשך לדברי הנשיא טראמפ מהלילה. נתניהו סרב לקבל את הדרישה וקבע שבשלב זה יעלה את האיום בנוגע לתשעת החטופים שאמורים להשתחרר בשלב הראשון.
+מקורות בחמאס: הנחיה חדשה לבכירים להימנע משימוש בטלפונים 20:54 11/02/25 | עידן יוסף
מקורות בארגון חמאס מסרו לעיתון 'א-שרק אל-אווסט' כי מנגנוני המודיעין של הזרוע הצבאית וההנהגה הבכירה הוציאו הנחיה חדשה לכל הבכירים בדרג המדיני והצבאי, בכל הרמות, לוותר שוב על השימוש בטלפונים ניידים.

לפי הדיווח, רבים מבכירי הארגון חזרו להשתמש במכשירים הניידים מאז שהושגה הפסקת האש, אולם כעת הוחלט על החמרת ההנחיות מחשש למעקבים ולחשיפת מידע רגיש.


+צה"ל החליט על גיוס מילואים, בינתיים ברמת המפקדות 20:48 11/02/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הכוננות והמוכנות בגזרת פיקוד הדרום תועלה בעקבות הצהרת החמאס, כהיערכות חזרה ללחימה ברצועה ▪ להסטת כוחות תהיה השפעה על מבצע חומת ברזל ▪ נתניהו: צבירת כוחות ברצועה תושלם בקרוב ביותר
כוחותינו בנור א שמס [צילום: דובר צה''ל]
+צה"ל הרס את בית המחבל שהרג את סרן אלון סקאג'יו בג'נין 18:37 11/02/25 | עידן יוסף
דובר צה"ל מסר כי כחלק מהמבצע לסיכול טרור בצפון השומרון, כוחות צה"ל, שב"כ ומג"ב הרסו היום (ג') בג'נין את ביתו של המחבל נדאל עמאר. המחבל הרג את סרן אלון סקאג'יו ז"ל במהלך פעילות מבצעית בעיר ב-27 ביוני 2024, שבה נפצעו גם 16 לוחמים נוספים.

צה"ל מדגיש כי הפעולה היא חלק ממבצע נרחב נגד תשתיות טרור בצפון השומרון, במטרה למנוע פיגועים נוספים ולפגוע ביכולותיהם של מחבלים לפעול מתוך אזורים אלו.
+אנגלמן: מאות אלפים יזדקקו לטיפול נפשי בשל 7 באוקטובר והמלחמה 15:59 11/02/25 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
צופה שהפיצויים לנפגעי הנפש יגיעו למיליארדי שקלים בשנה ▪ מותח ביקורת על ראשי משרד הבריאות בשל הכשלים בטיפול הנפשי במפונים ▪ קורא להרחיב את הזכאות להכרה כנפגעי איבה במישור הנפשי
אתר הטבח במסיבת נובה, קיבוץ רעים [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
+"התחלה נהדרת" 12:57 11/02/25 | עידו דמבין | לרשימה המלאה
נתניהו קבע שהפגישה עם טראמפ היא "התחלה נהדרת ואתחול, כיול מחדש של הברית הנהדרת שלנו", שזה מעניין, בהתחשב בכך שעד טראמפ כיהן בבית הלבן נשיא ציוני, אוהב ישראל, עם ממשל שרבים מחבריו היו יהודים וציונים, שהציע לנו תמיכה כלכלית, דיפלומטית, צבאית ועוד במשך למעלה משנה
נתניהו. התרברב [צילום: סקוט אפלוייט/AP]
+תודה לאל שיש ממשלת ימין 12:31 11/02/25 | שי גולדשטיין | לרשימה המלאה
מזל ששבעה באוקטובר קרה במשמרת של הימין שיש לו את אומץ לפעול נגד תפיסת העולם שלו ולהחליט כן לנהל משא-ומתן עם טרוריסטים
פרס. לא לנהל משא ומתן [צילום: עמוס בן-גרשום/לע"מ]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו: אם חטופינו לא יוחזרו עד שבת – נחזור ללחימה עצימה עד להכרעה סופית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
מאות אלפי ישראלים צפויים להזדקק לטיפול נפשי בעקבות אירועי 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, אך מערכת בריאות הנפש לא עמדה בעומס עוד לפני המלחמה. התגמולים למי שכבר הוכרו כנפגעי נפש יגיעו למיליארדי שקלים בשנה, וזאת עוד לפני ההכרה הדרושה במי שנפגעו במעגל השני, כגון קרוביהם של הנרצחים. כך אומר (11.2.25) מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, בדוחות הראשונים שלו על המלחמה.

כפי שסיפר ראש הממשלה נתניהו הבוקר, הביקור בארה"ב היה בעיניו להצלחה דיפלומטית (ועסק בריאותי מורכב, אבל בואו נשים את הכינור הקטן בעולם בצד כרגע). עם זאת, כידוע, החלק הדיפלומטי נגמר בחמישי - ונתניהו נשאר בארה"ב עד אתמול, ואף צפה משם בשחרור החטופים שכעת מאיים להיות האחרון. אז... מה עשה האיש בשאר הזמן, חוץ מלהשלים פערים עם המשפחה?

וואו... לא יאמן. אחרי הידיעה שהבאתי ששמעון פרס הכריז שמדינת ישראל לעולם לא תנהל משא-ומתן לשחרור אזרחים שנחטפו מגיע הסירטון הזה שבו יצחק רבין מצהיר חד וחלק שההעדפה היא לפעולה צבאית ולא משא-ומתן עם טרוריסטים.

אות חיים ראשון התקבל מהתאומים החטופים גלי וזיו ברמן, שנחטפו ב-7 באוקטובר 2023 משכונת הצעירים בכפר עזה. כך הודיעה (יום ג', 11.2.25) דודתם של התאומים, מכבית מאייר. "מסדירים נשימה מצד אחד, אבל יודעים בידיים של מי הם וכמה סכנה נשקפת לחייהם", אמרה הבוקר מבלי שפרטה מהו המידע שהגיע למשפחתם של השניים.

מסתערבי מג"ב איו"ש וכוחות צה"ל עצרו (יום ג', 11.2.25) בצפון השומרון שני מחבלים מבוקשים בפעילות טרור. הפעילות התקיימה במקביל לפעילות העצימה של כוחות צה"ל, שב"כ ומג"ב במרחב כחלק מהמבצע לפגיעה בתשתיות הטרור בצפון השומרון.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il