אשטרום השלימה עסקה פיננסית בסך 200 מיליון דולר בארה"ב

המימון שניתן מבנק הפועלים בטקסס מיועד להקמת פרויקט סולארי הכנסות צפויות של 1.4 מיליארד דולר זיכויי מס ל-10 שנים החברה הבטיחה חוזה למכירת חשמל (PPA) ל-20 שנה מול חברת החשמל של סן אנטוניו

יואב יצחק חדשות שווקים פיננסיים תגובות
זרוע האנרגיה המתחדשת של קבוצת אשטרום השלימה סגירה פיננסית להקמת פרויקט "אל פטרימוניו" במחוז בקסאר שבטקסס. ההסכם נחתם (יום ה', 12.03.26) מול בנק הפועלים והשלוחה האמריקנית BHI, והוא מהווה תקדים בשוק המימון המקומי. זו הפעם הראשונה שבנק ישראלי מוביל ומארגן עסקת מימון לפרויקט אנרגיה בהיקף Utility Scale בארצות הברית ללא מעורבות של בנק מקומי.

הפרויקט הסולארי צפוי לעמוד על הספק מותקן של 200 מגה-ואט, כאשר הקמתו החלה במהלך שנת 2025 והפעלה מסחרית מתוכננת לשנת 2027. המימון הוענק במבנה של הלוואת Non-recourse המבוססת על תזרימי ההכנסות העתידיים. היקף ההשקעה הכולל בפרויקט מוערך בכ-250 מיליון דולר, והוא צפוי להניב לאורך שנות פעילותו הכנסות מצטברות של כ-1.4 מיליארד דולר.

במקביל לסגירה הפיננסית, התקשרה אשטרום בהסכם למכירת זיכויי מס (PTC) עם גוף מוסדי אמריקני המדורג Aa3. העסקה, שנחתמה לתקופה של עשור, נאמדת ב-140 מיליון דולר ומתבססת על חוק ה-IRA האמריקני. בנוסף, החברה הבטיחה חוזה למכירת חשמל (PPA) ל-20 שנה מול חברת החשמל של סן אנטוניו, שתרכוש כ-70% מהייצור במחיר קבוע מראש.

החטיבה העסקית בבנק הפועלים סיפקה את המימון והערבויות תוך התבססות על מומחיות רגולטורית בשוק האנרגיה האמריקני. אשטרום מחזיקה כיום בצבר פרויקטים של כ-1.3 ג'יגה-ואט בארצות הברית, לצד מתקני אגירת אנרגיה. הפרויקט הנוכחי מתווסף לפעילות קודמת בטקסס, ובחברה מציינים כי הוא מהווה נדבך מרכזי באסטרטגיית ההתרחבות הגלובלית של הקבוצה.

השלמת הסגירה הפיננסית וחוזי מכירת החשמל מבטיחים לקבוצת אשטרום אופק תזרימי יציב לאורך שני עשורים. היכולת של המערכת הבנקאית הישראלית להוביל עסקות מורכבות בחו"ל ללא שותף מקומי עשויה לפתוח פתח ליזמים ישראלים נוספים בשוק האנרגיה הגלובלי.

איציק מרמלשטיין, מנכ"ל אשטרום אנרגיה מתחדשת:

"השלמת הסגירה הפיננסית לפרויקט מהווה ציון דרך חשוב בפעילות החברה בארה"ב, כחלק מאסטרטגיית קבוצת אשטרום להעמקת פעילותה בשוק האנרגיה המתחדשת במדינה. ההסכמים שנחתמו ממחישים את האמון של בנק הפועלים וגופים פיננסיים מובילים בפעילות החברה וביכולותיה לקדם פרויקטים משמעותיים בתחום. הפרויקט מהווה נדבך מרכזי בפעילותנו בשוק האנרגיה האמריקני, ואנו ממשיכים לפעול להרחבת פורטפוליו הפרויקטים, ולביסוס ולחיזוק נוכחותנו כשחקן מוביל בתחום האנרגיה המתחדשת בשוק זה."

שמוליק ארבל, משנה למנכ"ל והממונה על החטיבה העסקית בבנק הפועלים:

"אנו גאים להוביל עסקת מימון ראשונה מסוגה לבנק ישראלי בתחום האנרגיה המתחדשת בארה"ב. המימון הבלעדי לפרויקט El Patrimonio ע"י בנק הפועלים ו-BHI, משקף את המומחיות ואת הניסיון המשמעותי שצברנו בשנים האחרונות בעסקות אנרגיה מתחדשת בארה"ב, ואת הרמה המקצועית הגבוהה של צוות סקטור מימון פרויקטים בחטיבה העסקית בהובלת ליאור מנצר וכן של הצוות ב-BHI, הסניף המסחרי של הבנק בארה"ב, בהובלת גל דפס. לבנק הפועלים יתרון בולט ביחס למערכת הבנקאית בישראל, הודות להבנה מעמיקה של הסביבה הרגולטורית, השוק המקומי וסטנדרטי המימון המקובלים בארה"ב. הפרויקט הנוכחי מצטרף להצלחת פרויקט Tierra Bonita שבוצע עם אשטרום אנרגיה מתחדשת, וממחיש את האמון והשותפות בין הצדדים. נמשיך לפעול להרחבת פעילותנו בתחום האנרגיה המתחדשת, ולהיות שותף מימוני מרכזי עבור חברות ישראליות הפועלות בזירה הגלובלית".

את העסקה ליוו מטעם חברת אשטרום אנרגיה מתחדשת משרד עורכי הדין Morgan Lewis. יועצי בנק הפועלים לעסקה הם עורכי הדין ממשרד .Paul Hastings

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 12/03/2026 | עודכן: 12/03/2026
+גידור חד ברווחיות אופיסי אנרגיה ב-2025 - יצאה לדרך תוכנית השקעות בגז טבעי 08:44 12/03/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
הרווח הנקי המתואם זינק ל-373 מיליון שקל ▪ שיפור ב-EBITDA לרמה של 1.6 מיליארד שקל ▪ השקעות מתוכננות ב-6 מיליארד דולר בארה"ב ▪ פיתוח פרויקטים אסטרטגיים ברמת בקע ובחדרה
הפוטנציאל: תחנות כוח בגז טבי בארה"ב

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אשטרום השלימה עסקה פיננסית בסך 200 מיליון דולר בארה"ב
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שווקים פיננסיים
חברת אופיסי אנרגיה הציגה שיפור חד בתוצאותיה הכספיות לשנת 2025. הרווח הנקי המתואם של החברה זינק מרמה של 115 מיליון שקל בשנת 2024 לרמה של 373 מיליון שקל בשנה החולפת. הגידול המשמעותי מיוחס לשיפור ב-EBITDA של החברה, שהסתכם ב-1.6 מיליארד שקל (12.03.26).
12/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

ענקית הטכנולוגיה גוגל הודיעה (יום ד', 11.03.26) על השלמת רכישת חברת הסייבר הישראלית-אמריקנית וויז (Wiz). העסקה, שנחתמה במרץ בשנה שעברה (18.03.25) תמורת 32 מיליארד דולר במזומן, קיבלה את אישור רשויות ההגבלים העסקיים בארצות הברית ובאירופה לאחר בדיקה מעמיקה של השפעתה על שוק מחשוב הענן. מדובר ברכישה הגדולה ביותר שביצעה גוגל מאז הקמתה ובאקזיט הגבוה ביותר של חברת הזנק ישראלית אי-פעם.
11/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

איש העסקים אהרון פרנקל מגדיל משמעותית את החזקותיו בחברת תמר פטרוליום. במסגרת עסקה שבוצעה (יום ד', 11.03.26), רכש פרנקל חבילת מניות ממשקיע זר בהיקף כספי של 142 מיליון שקל. הרכישה בוצעה לפי מחיר של 40 שקלים למניה, המשקף את הערכת השווי הנוכחית של פעילות החברה בשוק הגז.
11/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

חברת אקונרג'י (Econergy) חתמה על הסכם מימון פרויקטלי בהיקף של 31 מיליון אירו לצורך הקמת פרויקט PV ברומניה. הפרויקט, בעל הספק של 60 מגה-וואט, נמצא בשלבי הקמה מתקדמים וצפוי להתחבר לרשת החשמל במהלך שנת 2026. ההשקעה הכספית הכוללת במיזם נאמדת בכ-42 מיליון אירו.
11/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

חברת נקסט ויז'ן סיכמה את שנת 2025 עם הכנסות של 168 מיליון דולר ורווח נקי של 104 מיליון דולר. בעקבות התוצאות, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 52 מיליון דולר בגין רווחי השנה החולפת. במהלך השנה הוסיפה החברה תשעה לקוחות חדשים, ובכך הגיע מספר לקוחותיה הכולל ל-204.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il