|
|
מכובדי.
אתה מבין בודאי, שקראתי את דבריך יותר מפעם אחת, ואני בודאי מכבד את זכותך להביע כל עמדה, אלא שאני לא רואה היכן הגירסה המנוגדת. אם יש צורך בקישור, נא הפניה שלך לכתובת הנכונה.
.
לא אכנס איתך לויכוח על מהימנות הצבא והדווחים, בין היתר גם כי כבוגר מלחמת יוה"כ ומה שקרה לפני ואחרי, אני מבין מהיכן נובעים הדברים שלך, ברמת העיקרון ומבלי להסכים להכללה.
.
אני יכול להסכים להנחה ,שאם הדברים נשארו כמו שהיו אז, יש כאן סכנה לא קטנה, אך אי אפשר להסכים לטיעון שהכל נשאר או נמשך כשהיה והתרבות ההיא ממשיכה. אני חושב שזה לא כך ובאופן כללי -לדעתי- המצב השתנה באופן מובהק לטובה, אבל כנראה שיש בין שנינו אי הסכמה.
.
לענין המרכזי:
אתה קורא למה שהצבא עשה ביצהר השתוללות. איש באמונתו יחיה, אבל מי שממונה על החוק הוא הצבא והוא פועל על פי הנחיות של הפיקוד האזרחי כלומר הממשלה ולכן, ומתוך כך שהוא הריבון והוא החוק, אין מעשיו יכולים להקרא השתוללות.
עמדתך הפוליטית אחרת?? יפה וראוי אבל לא תורה מסיני.
כאן אתה טועה ולא מבין את המצב: הצבא הוא החוק ומי שמערער על מעשיו ילך לבית משפט יוכיח ויקבל את שלו, ראה בית המריבה בחברון.
מכאן, שמה שעשו אותם מחבלים יהודיים , כאילו בשם העם, הוא לא יותר מפשע וגם לא פחות, כאשר הצד המוסרי הוא בבחינת יריקה לצבא שנמצא שם גם כדי לשמור על חייהם. אילו היו יודעים שיקבלו יחס דומה לפלשתינאים כולל אפשרות של שימוש בנשק חם כנגד מי שפוגע בחיילים, זה לא היה קורה. מין גיבורים בחצי גרוש.
דעתך על אמינות הצבא ראויה לדיון אבל כשאתה מחבר אותה למעשה פשע הן פלילי והן לאומי כמו מה שעשו אנשי יצהר, אתה מפסיד את שתי העולמות.
.
אני לא תומך במה שקוראים מפעל ההתנחלות, למרות שאני גר בישוב מצפון לירושלים. השניות בין הדברים נובעת משינוי בתנאים ובזמנים. מה שהיה נכון פעם, כבר לא מדויק היום, והאינטרס של מדינת ישראל לדעתי,לא מחייב השארות בכל מקום, אבל זה ענין לדיון אחר.
אני מעלה את הדברים, כי מה שעושים פורעי יצהר הוא סכין בגבם של עשרות אלפים מתנחלים, הטובים שבעמנו, שנתפסים כאילו הם דומים לפושעי יצהר. גם על זה צריך לחשוב.
שבת שלום.
|
|
|
`
כתוב תגובה ל-
יוסי מ
|
|
|