לקראת יום מתוח ביהודה ובשומרון

הרשות: העציר מת כתוצאה מעינויים

תוצאות נתיחת גופתו של ערפאת ג'רדאת לא גילו סימני חבלה מלבד שתי צלעות שבורות שמעידות על מאמצעי ההחייאה, אולם הפלשתינים טוענים כי הוכח שמת בכלא מגידו לאחר שעבר עינויים ● גופתו הועברה דרך מעבר תרקומיא ● קבורתו תתקיים בחברון
איציק וולף חדשות ישראלי-פלשתיני תגובות
הפלשתינים טוענים כי העציר ערפאת ג'רדאת מת בכלא מגידו בשבת האחרונה כתוצאה ממכות ומעינויים. את דבריהם סמכו על דבריו על ד"ר סאבר עלול, רופא פלשתיני שנלווה אל נתיחת גופתו של ג'רדאת במכון לרפואה משפטית באבו כביר.

במסיבת עיתונאים רשמית, טענו בכירים ברשות הפלשתינית כי ג'רדאת עונה ונהרג בידי הסוהרים הישראלים. גם בני משפחתו של העציר ההרוג טענו היום כי הוא לא סבל ממחלות רקע וכי "לא ייתכן שמת אלא כתוצאה מעינויים".

אולם גרסה זו מוטלת בספק גדול מאוד, שלא לומר מופרכת. בהודעת המכון לרפואה משפטית נאמר באופן מפורש כי במהלך נתיחת גופתו של ג'רדאת לא נמצאו סימני חבלה חיצוניים, למעט סימני החייאה [הכוללים ככל הנראה גם שתי צלעות שבורות, א.ו.] ושפשוף קטן בחזה ימין. עוד נמסר כי לא נמצאה עדות למחלה. "נראו שני דימומים בשריר, אחד בכתף ואחד בחזה ימין, היכולים להעיד על מאמצי החייאה. אין בממצאים ראשוניים אלה כדי לקבוע את סיבת המוות", לשון ההודעה.

בדיקות טוקסיקולוגיות ומיקרוסקופיות שנערכו בגופתו של ג'רדאת עשויות להצביע על סיבת המוות. בשלב זה טרם התקבלו תוצאותיהן.

בתוך כך העבירה ישראל את גופתו של ג'רדאת לידי משפחתו דרך מעבר תרקומיא, הסמוך לחברון. מתאם פעולות ישראל בשטחים, אלוף איתן דנגוט, שוחח עם ראש הממשלה הפלשתינית, סלאם פיאד, והבטיח לו שחקירת המוות תתנהל בשקיפות מלאה.

בינתיים ממשיך צה"ל בכוננות גבוהה בפיקוד המרכז מחשש להסלמת ההתפרעויות.

מאז שעות הבוקר פצעו עשרות פלשתינים, רובם משאיפת גז מדמיע, שנורה לפיזור הפגנות על-ידי כוחות צה"ל. ההתפרעויות החלו כבר בשעות הבוקר במקביל לפתיחת שביתת רעב על-ידי בין 3,000 ל-4,000 אסירים ביטחוניים הכלואים בישראל.

חלק ניכר של ההפגנות התקיימו באזור חברון, שממנו הגיע ערפאת ג'רדאת. בהתפרעות בביתוניה נפצע בנו של מפקד מנגנון הביטחון המסכל של הרשות הפלשתינית. מצבו קשה אך לא נשקפת סכנה לחייו. בכפר בית עומר, הסמוך לכביש גוש עציון-חברון נפצע חייל צה"ל פצעים קלים מאבן שיידה לעברו פלשתיני.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 24/02/2013 | עודכן: 24/02/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הרשות: העציר מת כתוצאה מעינויים
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
דניל'ה כנען.
24/02/13 23:03
 
nhrr
25/02/13 07:22
2
חחחח
25/02/13 01:50
3
מה באמת
25/02/13 04:48
4
סיישל.
25/02/13 10:00
5
סתם אחד
25/02/13 10:31
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]