המסמכים נשמרו במשך שנים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
הפרוטוקולים מהכספת: מנדלבליט נחשף בתצהיר כוזב על חקירות נתניהו |
חשיפת העיתונאי אבישי גרינצייג: מסמכים מזמן אמת מגלים פער חמור בין הצהרת היועמ"ש לשעבר לבין המציאות ● חוקרי המשטרה פתחו בחקירת דבר המתנות לנתניהו (תיק 1000) ללא אישור מוקדם מהיועמ"ש ובניגוד להנחיות המפורשות ורק לאחר מכן ניסו "להלבין" את החקירה שניהלו ללא הרשאה כחוק ● המידע הובא בזמנו למנדלבליט - שנזף בחוקרי להב 433, אך מידע זה שתועד הוסתר מההגנה ומבית המשפט המחוזי |
חשיפה דרמטית של סדרת פרוטוקולים חסויים מטלטלת את יסודות תיק 1000 ומעלה חשד כבד למתן תצהיר כוזב לבית המשפט המחוזי בירושלים על-ידי היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט.
המסמכים, שנשמרו לאורך שנים בכספת לשכת היועמ"שית ונחשפו (יום ב', 09.02.26) על-ידי הכתב המשפטי של ערוץ i24, אבישי גרינצייג, מוכיחים כי חוקרי המשטרה פתחו בבדיקות וחקירות נגד נתניהו בפרשת המתנות בלא הרשאה ובניגוד להוראותיו המפורשות של מנדלבליט, תוך התעלמות מזלזולו המוצהר בחשדות הראשוניים.
חשיפת המחדלים בחקירות נתניהו
להלן פירוט הממצאים המרכזיים שפרסם גרינצייג מתוך הפרוטוקולים ותגובת הפרקליטות, המציגים את הפער החריף בין הדיווח הרשמי שניתן לבית המשפט לבין ההתרחשויות האמיתיות כפי שתועדו בזמן אמת:
המסמכים, שנשמרו לאורך שנים בכספת לשכת היועמ"שית ונחשפו (יום ב', 09.02.26) על-ידי הכתב המשפטי של ערוץ i24, אבישי גרינצייג, מוכיחים כי חוקרי המשטרה פתחו בבדיקות וחקירות נגד נתניהו בפרשת המתנות בלא הרשאה ובניגוד להוראותיו המפורשות של מנדלבליט, תוך התעלמות מזלזולו המוצהר בחשדות הראשוניים.
חשיפת המחדלים בחקירות נתניהו
להלן פירוט הממצאים המרכזיים שפרסם גרינצייג מתוך הפרוטוקולים ותגובת הפרקליטות, המציגים את הפער החריף בין הדיווח הרשמי שניתן לבית המשפט לבין ההתרחשויות האמיתיות כפי שתועדו בזמן אמת:
- הסתירה בין התצהיר למציאות: בינואר 2021 הגיש מנדלבליט תצהיר חתום לבית המשפט שבו טען כי אישר בעצמו כל קו חקירה, וכי פעולות המשטרה נעשו על דעתו ובאישורו המלא. הפרוטוקולים מזמן אמת שחשף גרינצייג מוכיחים את ההפך הגמור; מנדלבליט עבר על הפרוטוקולים לפני הגשת התצהיר, אך ככל הנראה לא העלה על דעתו שהמסמכים השמורים בכספת ייחשפו ביום מן הימים.
- זלזול היועמ"ש בחשדות לסיגרים ושמפניות: למרות עדויות מוקדמות של בן כספית (אפריל 2016) וארי הרו (יולי 2016) על אספקת מתנות מארנון מילצ'ן, מנדלבליט זלזל בחשדות והבהיר לחוקרים בפירוש ביולי ובאוגוסט 2016: "על סיגרים ושמפניות מלפני עשור אני לא פותח בבדיקה נגד ראש ממשלה".
- מרד חוקרי להב 433 בהנחיות המפורשות: ב-26.09.16 אישר מנדלבליט לגבות עדות מהדס קליין ויונתן חסון אך ורק בנושא השימוש בדירתו של פאקר במלון. בפועל, כפי שחשף גרינצייג, חוקרי המשטרה חרגו מהאישור וחקרו אותם על מתנות הסיגרים והשמפניות של מילצ'ן ופאקר, בניגוד להוראה המצמצמת של היועמ"ש.
- נזיפת היועמ"ש שנותרה מאחורי הקלעים: ביולי 2016 נזף מנדלבליט בחוקרים לאחר שגילה כי הרחיבו את החקירה בלא סמכות: "זה בפירוש לא מה שאני אישרתי בזמנו. עכשיו הולכים לחקור את בנימין נתניהו - שאין לי בעיה שתחקרו, אם תמצאו על מה". רק באוקטובר 2016, לאחר שבוצעו פעולות ללא אישור, "זרם" מנדלבליט עם אפיק החקירה והכשיר אותו בדיעבד.
- עמדת הפרקליטות אל מול הממצאים: בפרקליטות דוחים את פרסומיו של גרינצייג וקובעים כי האישור לבדיקת נושא המתנות ניתן כדין כבר ביוני 2016 ולא צומצם לאחר מכן. לשיטתם, הטענה כי החוקרים חרגו מסמכותם בחקירת קליין וחסון אינה נכונה, שכן האישור הכללי עמד בעינו למרות ההסתייגויות המאוחרות של מנדלבליט.
- הסתרת המידע בכספת הלשכה: המסמכים המרשיעים, המתעדים את חריגות המשטרה ואת התנגדותו המוקדמת של מנדלבליט לחקירת המתנות, הוחזקו בכספת בלשכת היועצת המשפטית לממשלה ולא הועברו לידי ההגנה כמתחייב מחובת הגילוי.
|
|||||||
|
|
+הפרקליטות: מסמכים מלמדים שמנדלבליט אישר לחקור את החשד למתנות לנתניהו
19:26 10/02/26 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
מנדלבליט. האישור לא בוטל [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
אומרת שהמסמכים כבר הוגשו לבית המשפט ושהמקטעים מתוך פרוטוקול מיולי 2017 שהותרו לפרסום יוצרים רושם מוטעה כאילו החקירות בוצעו בלא אישור כחוק
מנדלבליט. האישור לא בוטל [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+סניגוריו של נתניהו: אכיפה בררנית נגדו בנושא המתנות בהשוואה לסבן
10:10 10/02/26 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
סבן ונאור בבית המשפט בירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
מבקשים לקבל מסמכים בנוגע לייצוגה המשפטי של רב-פקד רינת סבן - עדה בתיק 4000 שקידומה נעצר בידי בן-גביר, ואשר יוצגה חינם בידי התנועה לאיכות השלטון
סבן ונאור בבית המשפט בירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| מושגים | |
|
| |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| הפרוטוקולים מהכספת: מנדלבליט נחשף בתצהיר כוזב על חקירות נתניהו |
| תגובות [ 3 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| כותרת התגובה | שם הכותב | שעה תאריך | |||||
| 1 |
|
||||||
| 2 |
|
||||||
| 3 |
|
||||||
| ברחבי הרשת / פרסומת |
|
|||||||||||||
| + כיתבו בפורומים של News1 | + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת |
| חדשות נוספות ברשת |
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||


