התקשורת מתעמרת בתודעת צרכניה

בימים שהיה שר האוצר, ניסה נתניהו לטפל בריכוזיות במשק מתוך מטרה מוצהרת - להוריד מחירים כדי שכל הצרכנים ישלמו פחות. לא מאמינים? הלכתי לארכיון...
נרי אבנרי מאמרים המחאה החברתית תגובות
כל צרכני התקשורת חייבים להבין שגם לספקי המידע יש אידיאולוגיה (מדינית, פוליטית, כלכלית/חברתית, פוליטית ופרסונאלית). ואחרי שמבינים את זה - קל יותר להבין שיש להם עניין בדעה שיש לכם בראש. היו רוצים שתחשבו כמוהם. מכאן עוצמתם!

רשימה זו עניינה, עוד הוכחה שמה שיש לכם בראש, הוא ההפך מהמציאות. רוצה לומר - שקר המשוגר אלינו במאסה, מניס את האמת החוצה מהתודעה.

אני נמנה על אלה הששים אלי ויכוח. הוויכוחים עוזרים לי לזהות בנקל מה הצליחה התקשורת לשתול בתודעת צרכניה. אחד המסרים הנפוצים שתקוע בתודעת רבים הוא: "ביבי גיבור על חלשים", רוצה לומר - השקפתו הכלכלית של נתניהו תכליתה: הטבות לעשירים שהם "החברים שלו", על חשבון השכבות החלשות. שונאי ביבי מדלגים על העובדה שבתוך המסר הזה חבויה מסקנה בלתי סבירה: נתניהו לא רוצה שהאזרחים יאהבו או יעריכו אותו. ברור שזה שקר!

נתניהו, כמו כל פוליטיקאי - שנוי במחלוקת. נתניהו, כמו כל פוליטיקאי - רוצה שיאהבו ו/או יעריכו אותו. נתניהו, כמו כל פוליטיקאי, רוצה שיצביעו בשבילו. כדי שזה יקרה, הוא צריך "לתת". הוא יודע את זה. אלא שבשונה מיריביו הפוליטיים, נתניהו רוצה לתת מקופה מלאה. ליריביו (כשהם באופוזיציה) אין בעיה לחלק בהבל פה מקופה ריקה.

גל המחאה ששטף את הארץ חידד את המודעות של מיליונים לגבי הקשר בין "יוקר המחיה", לבין טייקונים, מונופולים וריכוזיות. אם מכנסים את כל אלה תחת המילה "פוליטיקה", מגיעים לשלטון. בניגוד למה שאומרים סוציאליסטיים מהזן המאוס כמו פרופסור יוסי יונה - כל שלטון וכל שליט היה רוצה להיות מזוהה עם הורדת מחירים לצרכן. גם ביבי.

רבים בטוחים שהמחאה החברתית תאנוס את נתניהו לבצע את מה שהוא התעקש לא לבצע. עוד שקר. בימים שהיה שר האוצר, ניסה נתניהו לטפל בריכוזיות במשק מתוך מטרה מוצהרת, להוריד מחירים כדי שכל הצרכנים ישלמו פחות. הוא לא הצליח - מפני שגורמים אינטרסנטים רבי-עוצמה טירפדו את הכוונה.

את זה אנשים לא זוכרים, מפני שיריבים פוליטיים, בגיבוי חולני של התקשורת, הצליחו להחדיר לתודעת הציבור מסר שקרי הפוך (קפיטליזם חזירי). לא מאמינים? הלכתי לארכיון...

פורסם במקור: ארכיונרי
תאריך: 21/09/2011 | עודכן: 21/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
התקשורת מתעמרת בתודעת צרכניה
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נחום שחף
21/09/11 14:18
2
פועה
21/09/11 16:43
 
כיפה אדומה לידך
21/09/11 19:49
 
רונן גולדשטיין
21/09/11 21:11
 
יוני שדה
22/09/11 00:05
3
שור
22/09/11 11:59
 
ורה
23/09/11 15:41
4
גילה פ.
22/09/11 18:50
5
קלעת בול
23/09/11 22:46
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בהגיע יום הדין של מפלגת העבודה, תיפול, סוף-סוף, ההכרעה בין שלי יחימוביץ' ועמיר פרץ על הנהגתה. הצרה היא שאיש מהם לא ניחן בכישורים המתאימים של מנהיג דומיננטי וכריזמטי, נוסח דוד בן-גוריון או יצחק רבין, שעמדו בשעתם בראשה.

זה 15 שנה שאני פעיל בנושא מילוי ים המלח במי הים-התיכון. מדי שנה אני "מפציץ" שרים וחברי כנסת בתזכירים בנושא וכרגיל במחוזותינו - דבר לא נעשה. לפני שמונה שנים אף פרסמתי מאמר בנושא באתר זה ולאחרונה פניתי שוב בתזכיר שלהלן לשרים הממונים.

במלאת שבוע לחרם עליו הכריזו אגודות הסטודנטים בשיתוף יוזמי מחאת הקוטג', נראה כי תנובה מיהרה להפיק את הלקחים הנדרשים מהצלחת המחאה הקודמת, ולהשיב מלחמה שערה בבלבול האויב. מצד אחד היא מוכיחה שוב שכשהיא רוצה ויש לה אינטרס היא יוצאת במבצעים אגריסייבים ומסנוורי עיניים - העיקר להצליח לעמוד בפרץ, ומצד שני היא גם לא שוכחת לטפל כראוי בתקשורת. את הטיפול בחרם היא מלווה כמובן בפרסומות חיוביות, כשלצידה עומדת הכרזת המדינה הפלשתינית המעסיקה את התקשורת עם תום עונת המלפפונים.
21/09/2011 | מירב ארד | מאמרים

נראה לי מוזר, שבימים האחרונים ברשת ב' בתוכנית "הכל דיבורים" מתייצב העורך ירון דקל ואיתו הכתב הפרלמנטרי יואב קרקובסקי ב"שיא האובייקטיביות" לימין המועמדת שלי יחימוביץ'. הצמד הזה חוזר ושונה מנטרה שחוקה, שנועדה לנגח אך ורק את עמיר פרץ. לדבריהם, לא ניתן למצוא עוד דוגמה אחת בהיסטוריה, בה מי שנכשל כישלון מחפיר במערכה צבאית יחזור כעבור תקופה כה קצרה, ויקבל שנית את אמון הציבור לתפקיד ציבורי ובמיוחד שמדובר בתפקיד של ראש מפלגה או ראש ממשלה.

על-אף שתשלומי הארנונה מהווים נטל לא קטן, הרי שמנהלים רבים של ארגונים ללא כוונת רווח (אלכ"ר) כלל אינם מודעים לאפשרויות העומדות בפניהם בקשר לתקיפת שומות הארנונה ואינם שוקלים מספיק שיקולים "ארנונאיים" בהתנהלותם הכלכלית ובהחלטותיהם. אבקש במאמר זה לפרט מספר דרכים שבהם יכולים לנקוט אלכ"רים לשם חסכון בארנונה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il