לא לאבד את הראש בקניות

את השיעור למדתי אז וגם היום, אחרי קניית מכונית במאה אלף, אני לא מזלזל בקניית חולצה במאה. צריך להחליף דיסקט
יאיר דקל מאמרים המחאה החברתית תגובות
"אינני מבין אותך", אמר לי איש צעיר מבאי ביתי. "אתה מוכן להילחם על 25 שקלים בחברה שעשקה אותך, אבל במקרה אחר אתה מוכן גם לוותר על מאות ואלפי שקלים. איך זה?" - יש לכך הסבר, ונתן לי אותו יצחק איש-הורוביץ לפני שנים רבות. הוא היה מנהל מפעל בתדיראן, שהייתה אחת הגדולות במשק ושיא ההיי-טק הישראלי ואני ערכתי את תדירון, בטאון החברה. זה היה שיעור בכלכלה פרקטית ואת לקחו שמרתי.

באותו יום, שוחחנו על המפעל, שעליו הייתי אמור לכתוב, ותוך כדי כך הוא סיפר לי סיפור קצרצר: "כאשר אתה עובר מתפקיד לתפקיד, מנושא לנושא, אתה צריך לשנות את חשיבתך". כאשר אמר זאת, לא השתמש במושג "להחליף דיסקט". זה היה הרבה לפני עידן הדיסקטים.

"בבוקר אני עושה עסקה בעשרים מיליון שקל", אמר. "אז מיליון שקל הם חלק מהמשא-ומתן. "אחר-הצהריים, אני מנהל דיון על מאה אלף שקל. איני יכול להישאר במצב הרוח של הבוקר ולהגיד, קודם טיפלתי בעשרים מיליון, אז מה זה משנה מאה אלף... צריך להיכנס לפרופורציה". כשאמר זאת הסתכל עלי והבין שאני לא ידעתי איך נראים מיליון שקלים.

ואז המשיך: "בערב, אני הולך לקניות בסופרמרקט עם אשתי. אנחנו קונים במאתיים שקלים. אי-אפשר להישאר במחשבה על עשרים מיליון או על מאה אלף. אנחנו קונים במאתיים שקלים... רק מאתיים".
הוא נתן לי דוגמאות ממשיות והסכומים נהיו מוחשיים.

את השיעור למדתי אז וגם היום, אחרי קניית מכונית במאה אלף, אני לא מזלזל בקניית חולצה במאה. צריך להחליף דיסקט.

התאבדויות

בשיחה על התאבדויות המחאה הנוראות והתגובות הציבוריות, אמרה לי ידידה פסיכולוגית: "אנשים מתאבדים קודם כל בגלל בדידות".

רשמתי את זה לפני.
תאריך: 26/07/2012 | עודכן: 26/07/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
לא לאבד את הראש בקניות
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שמואל ר
5/08/12 22:35
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אירועי הימים האחרונים בפוליטיקה הישראלית היו צריכים להדיר שינה מעיני כל אזרח במדינה. לא, אין הכוונה לפוליטיקה הצינית והנלוזה אלא לכל מה שמתלווה אליה. למראה עיסוקיהם של קברניטי המדינה, לתככים האישיים, לגניבת הדעת, לשחיתות מוסרית והאתית, על כל אדם לשאול שאלה טריוויאלית אחת: האם מנהיגנו אינם מפקירים את היקר מכל, קרי ביטחון האזרחים? תשובתי היא כן רבתי.

מעמד סיום השס נועד לחלוק כבוד לא לתורה אלא לרבנים מיגזריים

כשהייתי ילד כבן שמונה הגיע הגרעין של הפרטיזנים הנוקמים לעין-החורש. קיץ 1946 היה קיץ של הפוגה בין זמנים קשים. מלחמת העולם הנוראה הסתיימה, ומלחמת העצמאות עוד לא התחילה.

יש מי שקרויות על שם הסבתא המנוחה שלהן ויש אחרות ששמן ניתן להן על שם פרח שהוריהן אוהבים. לעומתן יש כאלה הנושאות את שמו של ישוב ישראלי, אף שכלל אינן מתגוררות בו. השם הפרטי ניתן להן, מן הסתם, לתפארת ההתיישבות בארץ.

מי שאינו יודע, היריד הזה ממוקם בבניין הוועד הפועל של הסתדרות העובדים הכללית ברחוב ארלוזורוב בתל אביב, בו החליט הסוחר לדבר טומאה ושרצים, מר עופר עיני, לקנות בנזיד עדשים את סיעת מר”צ בהסתדרות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il