הממשלה: הגבלות ביום הזיכרון, יום העצמאות וברמדאן

כחלק מההנחיות, תיאסר הגעה לבתי העלמין ביום הזיכרון, ויוטל סגר ביום העצמאות טקס סמלי יתקיים ב-53 בתי עלמין יד לבנים: מברכים על החלטת הממשלה ביישובים ערביים יוטל הסגר בכל ערב בחודש רמדאן מ-18:00 עד 03:00
עידן יוסף חדשות ממשלה 34 תגובות
הממשלה אישרה (יום ד', 22.4.20) את ההנחיות החדשות שיוטלו על הציבור ביום הזיכרון, יום העצמאות וחודש רמדאן. כחלק מההנחיות, תיאסר הגעה לבתי העלמין ביום הזיכרון, ויוטל סגר ביום העצמאות. כמו-כן, ביישובים ערביים יוטל סגר בכל ערב בחודש רמדאן מ-18:00 עד 03:00.

ביום העצמאות עצמו לא ייפתחו מרכולים וחנויות מזון, אך תהיה אפשרות להצטיידות בתרופות. שרת התרבות והספורט, מירי רגב, ביקשה בישיבת הממשלה לאשר מופעי זיקוקים ביום העצמאות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו פתח את הישיבה בביקורת על השרים ואמר: "כל אחד קובע כאן אקסיומות וקשה לנהל את השיחות האלו. אתמול דיברתי עם מנהיגים בעולם שהבהירו שהם כופים משמעת ברזל". במהלך הישיבה תקף כחלון וקרא לחזור להפעיל עסקים נוספים: "הציבור מתפוצץ".

מוקדם יותר היום, שר הביטחון נפתלי בנט אמר כי עלתה אפשרות לדחות את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, אולם לדעתו יש משמעות לאומית לקיים את יום הזיכרון במועדו. לדבריו, "מיליון איש וחצי מגיעים מדי שנה ביום הזיכרון לבתי העלמין הצבאיים, חלקם מבוגרים. אם היינו מאפשרים זאת גם השנה זאת הייתה פצצת קורונה".

שר הביטחון הבהיר כי ביום הזיכרון "לא תתאפשר יציאה מתחום היישוב, לא תתאפשר להגיע לאתרי הנצחה והמשטרה תחסום את צירי הגישה". אך הוא ביקש מהמשפחות השכולות לבוא לבתי העלמין בימים שנותרו לפני יום הזיכרון כדי להביא לפרישה בכמות האנשים. ביום עצמו יתקיים טקס סמלי ב-53 בתי העלמין בהשתתפות קצין, כמה חיילים ורב צבאי. בנט הוסיף כי תהיה "אכיפה רכה" ו"אף איש לא יפעיל כוח על משפחה שכולה, זה ברור". הטקסים המרכזיים, בכותל המערבי ובהר הרצל, יתקיימו בלי קהל, אך יועברו בשידור חי בכל ערוצי התקשורת.

מארגון יד לבנים נמסר בתגובה להחלטת הממשלה בנוגע ליום הזיכרון, כי יו"ר הארגון אלי בן שם מחזק את החלטת ראש הממשלה: "הממשלה למעשה קיבלה את הצעת ארגון יד לבנים, לפיה משפחה שכולה (גרעינית בלבד) תוכל לפקוד את בתי העלמין ממחר עד יום ראשון הקרוב, כולל.

"בתנאים שנוצרו היה נכון לגלות קשב ואחריות כלפי המשפחות השכולות. מאידך-גיסא, נכון היה לשמור על בריאותן של המשפחות השכולות. מרבית ההורים השכולים חצו את גיל 70 והם נמצאים בקבוצות הסיכון. בכל בית העלמין יתקיים טקס בנוכחות חמישה חיילים, קצינים, רב צבאי וחזן. כולי תקווה כי בשנה הבאה נוכל לשוב כולנו - משפחות וחברים - לנשוק לבתי העלמין ביום הזיכרון ולהתייחד עם זכר הנופלים״.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 22/04/2020 | עודכן: 22/04/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הממשלה: הגבלות ביום הזיכרון, יום העצמאות וברמדאן
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשלה 34
הממשלה אישרה בישיבה לילית תיקון לחוק יסוד משק המדינה בהוראת שעה המאפשר להגדיל את מסגרות התקציב ולמממן את התוכנית הכלכלית להתמודדות עם הקורונה. על-פי התיקון לחוק היסוד, ניתן יהיה לממן גם תשלומים לביטוח הלאומי בסך נוסף של כ-16 מיליארד שקלים וכן לבצע התאמות בניהול החוב הממשלתי בכ-40 מיליארד שקלים נוספים, כתוצאה מהמצב הכלכלי הנוכחי. תיקון החוק יובא כבר היום (ב', 6.4.20) לאישור הכנסת.
06/04/2020 | עידן יוסף | חדשות

הממשלה אישרה (יום א', 15.3.20) את הסמכת שירות הביטחון הכללי לסייע למאמץ הלאומי להתמודדות מול התפשטות נגיף הקורונה באמצעות מנגנון איסוף מידע. ההצעה להחלטה אושרה בתום שבע שעות דיונים.
15/03/2020 | עידן יוסף | חדשות

למעלה משנה בתקופת בחירות וחלק גדול מהמינויים בשירות המדינה מעוכב. לעיכוב זה יש השפעה ממשית על ניהול הפקידות במשרדי הממשלה ויחידות הסמך הכפופות אליהם. כך מעלה דוח בקרה, מדידה והערכת ביצועים מסכם בנושא: משרות פנויות בסגל בכיר ובסגל התיכון העליון 2018-2010, שערך אגף בכיר בקרת ניהול האנושי בנציבות שירות המדינה.
12/02/2020 | עידן יוסף | חדשות

מליאת הממשלה אישרה (יום א', 9.2.20) את הצעתו של שר המשפטים, אמיר אוחנה, להקמת ועדה לבדיקת התנהלותה של המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש). ההחלטה התנגדה בניגוד לחוות דעתו של היועץ המשפטי, אביחי מנדלבליט, וצפוי שההכרעה תעבור לידי בג"ץ.

סגן שר האוצר, ח״כ יצחק כהן (ש"ס) הודיע (יום ו׳, 17.1.20) ליו״ר מפלגתו, השר אריה דרעי, כי הוא מוותר על מינויו לתפקיד שר השיכון והבינוי. זאת, משום שמינויו יחייב את פיטורי שרת השיכון והבינוי יפעת שאשא ביטון.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il