נתניהו: "ביקור מדיני דחוף וחשוב ביותר" ביום רביעי בערב

מבקש לבטל את הדיון במשפטו ביום רביעי, בשל הביקור שאת פרטיו תמסור ההגנה רק לשופטים ולתביעה, ובשל ביקורו של נשיא קפריסין מוקדם יותר באותו יום

איתמר לוין חדשות משפט נתניהו תגובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש (12.10.25) מבית המשפט המחוזי בירושלים לבטל את הדיון במשפטו ביום רביעי הקרוב (15 באוקטובר), הקבוע להמשך חקירתו הנגדית בתיק 1000. הסניגור עמית חדד מבקש לבטל לחלוטין את הדיון באותו יום, באומרו שההגנה לא יכולה להביא עד הגנה אחד בהתראה כה קצרה, בהתחשב בחג שבפתח.

לדברי נתניהו, באותו יום יבקר בארץ נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיוס, והוא ייפגש איתו בשעה 11:00. "בנוסף, באותו היום בשעה 18:00 עתיד להתקיים ביקור מדיני דחוף וחשוב ביותר", שאת פרטיו תמסור ההגנה בנפרד רק לשופטים ולתביעה.

בבקשה נאמר כי "נעשה ניסיון לשנות את שעות הביקורים והפגישות הנ"ל או את מיקומן, על-מנת לאפשר את עדותו של ראש הממשלה במועד זה, ולו לפרק זמן מצומצם יותר - אך הדבר לא אפשרי בשל אילוצי לו"ז הן של ראש הממשלה והן של הגורמים המדיניים עימם הוא עתיד להיפגש.

מוקדם יותר היום ביקשה ההגנה לשנות את סדרי העדויות בשבוע הבא, כך שנתניהו יעיד בימי שני ושלישי, ואיש מח"ש לשעבר דובי שרצר - ביום רביעי. ההגנה גם ביקשה שהדיון ביום שני יסתיים ב-13:30, בשל פתיחת מושב החורף של הכנסת בשעה 14:30; התביעה מתנגדת לקיצור הדיון וההכרעה מצויה בידי השופטים.

הפרקליטות מסרה בתגובה לבית המשפט, כי אינה מתנגדת לבקשת נתניהו אך היא מבקשת שיעיד ביום חמישי.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 12/10/2025 | עודכן: 12/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו: "ביקור מדיני דחוף וחשוב ביותר" ביום רביעי בערב
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משפט נתניהו
עו"ד עמית חדד עלה השבוע לבג"ץ עם טיעון מוכר: שוב רודפים את בנימין נתניהו, שוב מגבילים את ההגנה, שוב קושרים לו את הידיים. נדמה שהשיטה היא אותה שיטה, להפוך כל כלל בסיסי של צדק לסימן נוסף לקונספירציה.

השופטים במשפט נתניהו יצרו באולם אפליה פסולה, בה נאסר להשמיע מחאה נגד בנימין נתניהו ולהציג לו שאלות קשות, אך מותר להביע דברי אהדה ולהציג שאלות שעליהן הוא מוכן לענות. כך טוענים (18.9.25) תשעה עיתונאים המסקרים את ההליך בפנייה לשופטים רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ועודד שחם. פרידמן-פלדמן השיבה בהחלטת פתקית, לפיה המדיניות הנוכחית לא תשתנה.

סגן-ניצב בדימוס דובי שרצר, לשעבר הממונה על החקירות במח"ש, טוען, כי נעשה "עיוות דין שאני לא זוכר כמותו" בסגירת התיק נגד ניצב רוני ריטמן, אז מפקד להב 433, שנחשד בהטרדה מינית של השוטרת צ'. הוא העיד מטעם ההגנה (17.9.25) במשפטו של בנימין נתניהו. לצד זאת התברר, כי אין בפיו של שרצר פרטים על הטענות לפעולות פסולות בתיקי נתניהו.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, טוען (17.9.25) ששלמה פילבר לא פעל כמנכ"ל משרד התקשורת אלא כיועצו האישי, כאשר בדק בשנת 2015 את האפשרות למזג את חברות קשת (ערוץ 12) ורשת (ערוץ 13) כפי שביקש ארנון מילצ'ן כתנאי להשקעתו בערוץ 12. לטענתו, לא היה כל חריג במעורבותו בנושא, כחלק מרצונו לגוון את התקשורת הישראלית.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, טוען (16.9.25) שלא היה כל דבר חריג בכך שדיבר עם ארנון מילצ'ן על האפשרות שיצטרף לבעלות בחברת רשת (בעלת ערוץ 12), ובכך שהטיל על מנכ"ל משרד התקשורת דאז, שלמה פילבר, לספק לו מידע בנושא. זאת, למרות שהעיד קודם לכן, שלא היה מוכן לעסוק בעניינים אישיים ועסקיים כלשהם של ידידיו.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il