קוטיק: איסמן ולא מיארה ילווה את תיק הפצ"רית לשעבר

היועצת המשפטית של משרד המשפטים מסרה לבג"ץ, כי מיארה אינה יכולה לטפל בתיק משום שכמה מאנשי לשכתה העידו במשטרה, בעוד מעורבותו של פרקליט המדינה בפרשה הייתה מצומצמת

איתמר לוין חדשות פרשת שדה תימן תגובות
פרקליט המדינה, עמית איסמן, יטפל בתיק הפצ"רית לשעבר, יפעת תומר-ירושלמי - הודיעה (8.3.26) היועצת המשפטית של משרד המשפטים, יעל קוטיק. התיק לא יועבר ליועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, בשל האפשרות שמי מאנשי לשכתה יתבקש להעיד בהליך.

בג"ץ קבע שמיארה, איסמן ובכירי הפרקליטות אינם יכולים ללוות את חקירת המשטרה בנוגע להדלפת סרטון שדה תימן בידי תומר-ירושלמי, שכן ייתכן שמי מהם יידרש להעיד ואולי אף להיחקר. השופטים הדגישו, כי מניעות זו היא רק עד תום החקירה, ותפקע ככל שיתברר שמיארה והבכירים אינם מעורבים בפרשה.

המשטרה סיימה את החקירה בחודש שעבר וקבעה, כי בפרשה לא מעורב איש מחוץ לפרקליטות הצבאית - דהיינו, לא מיארה ולא אנשי הפרקליטות. למרות זאת, המפכ"ל דני לוי העביר את התיק לקוטיק, כדי שהיא תחליט מי יטפל בו מעתה - כולל החלטה על הגשת כתב אישום. קוטיק טענה שאין לה די מידע כדי לשלול מעורבות של מיארה, אך המשטרה סירבה למסור לה מידע פרטני אותו ביקשה.

התנועה לאיכות השלטון ביקשה מבג"ץ להורות לקוטיק שלא לטפל בתיק, בטענה שהיא עצמה בניגודי עניינים (בשל קשר נטען של בעלה לליכוד ולשר יריב לוין). השופטת דפנה ברק-ארז הורתה לפני שבועיים לקוטיק להודיע מי בפרקליטות יכול לדעתה לטפל בתיק, ולמעשה קבעה שעליה להחזיר את התיק לפרקליטות. לאחר ארכה בת שבוע הודיעה קוטיק, כי לדעתה איסמן הוא הגורם המתאים.

לדברי קוטיק, מעורבותו של אייסמן בליווי עבודת צוות הבדיקה בפרקליטות הצבאית שתפקידו היה לבדוק את הדלפת הסרטון, הייתה מצומצמת. בהתאם לכך, ובהיעדר מניעות בעניינו, הוא הגורם הבכיר במערכת שאליו ניתן להעביר את חומרי החקירה לצורך בחינתם. לעומת זאת, היא ממשיכה, אנשי לשכתה של מיארה ליוו את צוות הבדיקה, כמה מהם מסרו עדות במשטרה ועשויים להידרש להעיד גם בבית המשפט, ולכן נותרה על-כנה המניעות לגבי מיארה ולשכתה.

משרד המשפטים מסר, כי קוטיק תעביר לבית המשפט חוות דעת במעטפה סגורה, על-מנת שלא לפגוע או להשפיע על הליכי החקירה המתנהלים בעניין פרשת שדה תימן. לצד זאת, יוגשו לבית המשפט גם עיקרי חוות הדעת באופן גלוי. חוות הדעת גובשה מבלי שקוטיק נחשפה לחומרי החקירה עצמם, והיא נשענת על תמצית עובדתית שהועברה אליה על-ידי משטרת ישראל, נמסר עוד.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 08/03/2026 | עודכן: 08/03/2026
+קוטיק לא העבירה למיארה את חוות דעתה בנוגע לפרשת הפצ"רית 09:03 09/03/26 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
הפרקליטות: מיארה תתייחס לאחר שתקבל את חוות הדעת; יש להעביר את הליווי ללא דיחוי לאיסמן ▪ קוטיק: קיים חשש לניגוד עניינים של מיארה משום שאנשי לשכתה העידו בחקירה ועשויים להעיד בהליך
קוטיק. כפופה מקצועית למיארה

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
קוטיק: איסמן ולא מיארה ילווה את תיק הפצ"רית לשעבר
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / פרשת שדה תימן
היועצת המשפטית של משרד המשפטים, יעל קוטיק, קיבלה ארכה של שבוע להודיע לבג"ץ למי בפרקליטות ניתן להעביר את ליווי תיק הפצר"ית לשעבר, יפעת תומר-ירושלמי. השופטת דפנה ברק-ארז נענתה (2.3.26) לבקשת הארכה, תוך שהיא רושמת לפניה את דבריה של קוטיר ולפיהם "ייעשה המאמץ להשלים את המלאכה עוד קודם לכן".

היועצת המשפטית במשרד המשפטים, עו"ד יעל קוטיק, הודיעה לבית משפט השלום (יום ג', 24.02.26) כי היא מבקשת מיוזמתה להסיר את צו איסור הפרסום שהוטל על פרשה הנוגעת אליה.
24/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

שופטת בית המשפט העליון, דפנה ברק-ארז, רומזת (22.2.26), כי על היועצת המשפטית למשרד המשפטים, יעל קוטיק, להעביר לגורם בפרקליטות את ליווי חקירת פרשת שדה תימן והפצ"רית. כך עולה מהחלטה שנתנה הערב, בעקבות עתירה של התנועה לאיכות השלטון.

פגישה בין ראש אגף חקירות ומודיעין (אח"מ), ניצב בועז בלט, לבין היועצת המשפטית של משרד המשפטים, יעל קוטיק, הסתיימה ללא הכרעה בשאלת ניגוד העניינים בפרשת הפצ"רית. במוקד עמדה בקשתו של בלט: לקבוע רשמית כי אין ניגוד עניינים מוסדי בפרשה, ובכך לאפשר את החזרת הטיפול בתיק ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. כך פורסם (16.2.26) ב-i24News.
16/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

היועצת המשפטית של משרד המשפטים, יעל קוטיק, אומרת (3.2.26) שאינה יכולה בשלב זה לבחון מחדש את חוות דעתה בנוגע לטיפולם של היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, ובכירי הפרקליטות בפרשת הפצ"רית. לדברי קוטיק, היא זקוקה למידע נוסף מן המשטרה, לנוכח העובדה שגורמים ממערך הייעוץ והפרקליטות העידו בחקירה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il