משחק המושבעים בניתוח תיק ספקולטיבי

תיק קצב על כל מורכבותו מוכיח דבר אחד מרכזי: מתלוננות לא ימהרו להתלונן, והמדינה תמשיך לסכן את אזרחיה ולא לטפל בעברייני מין
רועי אורן מאמרים פרשת קצב תגובות
ביום חמישי האחרון (30.12.10), באולמה של השופטת דבורה ברלינר, הקריא השופט ג'ורג' קרא את הכרעת הדין במשפט קצב, שבסיומה למדנו שמשה קצב הורשע בחמשת הסעיפים בהם הואשם. אני אנתח בזאת את מהלך האירועים מנקודת המבט של הנפשות הפועלות.

משה קצב
הפרשה נחשפה ב-6.7.06, כאשר אמנון אברמוביץ' דיווח שהנשיא דאז קצב זימן למשרדו את היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז ודיווח על סחיטה מצידה של א', שעבדה בבית הנשיא. המשטרה הקימה צוות חקירה מיוחד, שבו קצב לא הביא שום הוכחות לקיומה של סחיטה. גם כאשר נוספו מתלוננות, המשיך קצב להיתמם ולהכחיש את האשמות נגדו. הוא נאחז בקרנות המזבח ובתפקידו כנשיא, מבלי לתכנן קו הגנה ריאלי.

לעניות דעתי, ברגע שהחליט קצב לוותר על עסקת הטיעון, היו צריכים עורכי-דינו להתוות קו הגנה שונה ממה שהוצג עד-כה. משזה לא נעשה, הדרך לאישום הייתה קצרה.

פרקליטות המדינה
בשלב הראשון לא הצליחו הפרקליטים לבנות תיק נגד קצב. וזאת מאחר שבעדויות של המתלוננות התגלו סתירות מהותיות אשר לא הבהירו את התמונה השלמה. לכן הוצג כתב-אישום רזה ומקל, שקצב, בטיפשותו הרבה, דחה.

לא ברור מה גילתה פרקליטות המדינה בנוגע לקצב לאחר שזה דחה את הסדר הטיעון. מה שברור, אין להם סיבה לחגיגה ורצוי שיערכו בדק-בית.

התקשורת
התקשורת שפטה את קצב לחומרה מהרגע שנבחר לתפקיד נשיא המדינה ועד לתחילת המשפט, ולא נתנה לו אפשרות להגיב על אישומים חמורים אלו. אך קצב היה צריך להבליג ולא להטיל רפש במתלוננות (דבר שפגע בו יותר מכל).

המתלוננות
המתלוננות הן נשים אמיצות, שחבל שלא נשאו את הדגל. לא הגיע להן מה שקצב עשה להן (לפי כתב האישום). אך כמו נשים רבות, הפחד שיתק אותן, וגם אחרי פרשה זו הדבר לא ישתפר לצערי.

מני מזוז
חוסר ניסיונו של מני מזוז כפליליסט בא לידי ביטוי בתיק זה. כאשר מחד-גיסא קצב הוא עבריין מין מסוכן, ומאידך-גיסא אין תיק שיכול לעמוד במבחן בית המשפט. חבל שלא היה מי שייעץ לו בתחום זה, והיה צריך להפגין איפוק עד לבירור העובדות.

קצב הוא עבריין מין, אך כמוהו יש עוד הרבה אנסים, פדופילים, אשר המדינה לא מטפלת בהם ובכך מסכנת את אזרחיה יותר מכל. לא חשוב מה יהיה עונשו של קצב, כולנו הפסדנו ממהלך זה.
תאריך: 01/01/2011 | עודכן: 03/01/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
זכות השמיעה
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרוחות סערו בעקבות אישור חוק קצבאות האברכים בישיבת הממשלה. עיתון 'הארץ' תקף את הפוליטיקאים החרדים שהרגילו את קהלם "לחיות על חשבון הציבור בעזרת קצבאות ומענקים" (20.12.10).

בשיאו של המחסור בדירות קטנות להשכרה, דווקא כאשר שכר הדירה מטפס בעקביות וצעירים בראשית דרכם מחפשים בייאוש קורת גג, החליטו "הרשויות המוסמכות" למחוק משוק ההשכרה אלפי דירות קטנות. בימים אלה מקבלים מאות "עבריינים", בעלי דירות שהוסיפו בתוך רכושם הפרטי מטבח ואסלה נוספים, זימונים לבית המשפט. משרד המשפטים פרסם הנחייה לקנוס במאות אלפי שקלים בעלי דירות שפיצלו את דירתם. אלה נדרשים "להחזיר מצב לקדמותו". וכך, כל איחוד מחדש של דירה מפוצלת יסיר מהשוק 3 דירות קטנות ויוסיף דירה אחת גדולה במקומן.

מרבית הדיפלומטים והעיתונאים חוזרים שוב ושוב על כך שעל-מנת להשיג הסדר שלום, על ישראל והפלשתינים לדון ב"נושאי הליבה" כמו גבולות ופליטים. אך בשני הנושאים, השקרים - ההיסטוריים והמשפטיים - הפכו לאמיתות מוסכמות.

תחת עול שלוש צרות כורע העולם: איידס, רעב, והסכסוך הישראלי-פלשתיני. בעוד שחוקרים ברחבי תבל שוקדים על מזור לנגיף, ואגרונומים מצידם נאבקים בעובדות הדמוגרפיה, מדינאים שאפתניים שמים פעמיהם אל פרס הנובל לשלום הנחשק: יוזמות, שיחות והצהרות; איומים, פיתויים ונאומים; לילות לבנים בלשכות ובחדרי דיונים, שרוולים מופשלים וניירות מקומטים. אך השלום הנכסף איננו, ואף אינו נראה לעין.

אם נצרף ל-40.000 מסתננים מאפריקה, את השוהים, העובדים הזרים, הבלתי חוקיים ושרישיונם פג - נגיע למספרים מפחידים, שהולכים וגדלים, עקב חוסר יד מכוונת מבצעת ומחוקקת.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il