הלפיד של בנט מספסר בשוויון בנטל

הלפיד של בנט אין לו עניין לדרוש שוויון בנטל שייחלץ רבבות רבות של מועסקים במשק הישראלי מסד הכולא אותם בכבלי תעסוקה פוגענית ודורסנית, תעסוקה התובעת מהם לשאת באופן לא שוויוני ולא מכובד בנטל הקיום
איתן קלינסקי מאמרים ממשלה 33 תגובות
רשימות קודמות
"כי תשא" - השמירה על טוהר המחנה
הדיאלוג המסוכן של נפתלי בנט
ים המלח אינו נדל"ן של חברה קנדית
לא למטמנה של פסולת בפתחה של שכונה
עוֹד שִׁיר עָרוֹם

רבבות מועסקים במשק הישראלי נושאים יום-יום על כתפיהם את נטל המשק. הם נושאים יום-יום בנטל הקיום והכלכלה של משפחותיהם בעבודה קשה בחברות קבלן תמורת משכורות מגוחכות ללא תנאים סוציאליים. לכתובתם, הלפיד של בנט אינו מאיר ולא יאיר שלהבת אור המציעה שוויון בנטל, שוויון בזכות של כל עובד קבלן בישראל למלוא הזכויות הסוציאליות וקבלת ביטחון תעסוקתי שחברה חייבת לבאים בשעריה.

הלפיד של בנט אין לו עניין לדרוש שוויון בנטל שייחלץ רבבות רבות מועסקים במשק הישראלי מסד הכולא אותם בכבלי תעסוקה פוגענית ודורסנית, תעסוקה התובעת מהם לשאת באופן לא שוויוני ולא מכובד בנטל הקיום.

הלפיד של בנט אינו מגלה עניין ברבבות מועסקים, הנושאים בנטל הקיום היום-יומי במציאות של משק מופרט ללא ביטחון תעסוקתי, שרואה לנגד עיניו בראש ובראשונה אך ורק את ההון ולא את ההון האנושי, שבלעדיו גלגלי המשק אינם יכולים לנוע.

נושאים אלו אינם עולים על סדר היום במשא-ומתן הקואליציוני על-ידי הלפיד של בנט. במקומם אנחנו מקבלים דה-לגיטימציה של מחצית ציבור האזרחים - ערבים וחרדים. ברשימה זו אני מבקש להתייחס לספסרות שבסיסמא נשיאה בנטל כשמדובר בציבור הדתי.

הלפיד של בנט אינו רואה לנגד עיניו את השוויון, אלא הוא ממשיך את קו ההסתה הפרועה של אבי הלפיד, טרם היות הלפיד הדרדק לפידו של בנט. האב טומי לפיד ז"ל מצא את המרפא לכל מדווי המשק בקריאת חמס נגד החרדים. לצערי, הוא הצליח במידה לא מבוטלת.

אינני אדם דתי ואני מצהיר על עצמי אדם אתאיסט. יש לי ויכוח מר עם העולם הדתי, אך אני מכיר בכך שזה עולם מעצב בהוויה של העם שאני חלק ממנו.

אך דווקא כיהודי אתאיסט אני רואה, שיהיה זה חשוב שיתאפשר למי שמבקש להקדיש את חייו ללימוד בהיכלה של תורה, יהיה זה מן התבונה ומן הצדק שהמדינה תסייע לו לממש את הפריבילגיה להקדיש את חייו ללימוד תורה. אני כמי שמקדיש כל יום שעות למפגש עם ארון הספרים היהודי, מודע לכך שכל מי שהחליט להקדיש את כל חייו רק לכך, הוא נטל על עצמו מאמץ פיזי ורוחני, שלא כל אחד יכול ומסוגל לעמוד בו. אני מלא הערכה לרבים מבני משפחתי שבחרו בדרך הזו.

יהיה זה מן הצדק, שכל מי שאינו לומד, אלא רק רשום בהיכלה של תורה לא ייהנה מההסדר של מתן הפריבילגיה ללימוד תורה.

כאדם שיש לו שיח ושיג ביקורתי עם המפלגות החרדיות, אני רואה במתקפה על המפלגות החרדיות הסתה פרועה והסטה מרושעת מדיון בנושאים האמיתיים של השוויון בנטל. לממדי הסתה הפרועה ולעוצמת אש השנאה כלפי ראשי המפלגות החרדיות ישנה תרומה רבה מצידו של הלפיד אותו אימץ בנט.

על המרמה ועל הספסרות בשימוש בסיסמא בדבר השוויון בנטל בכל הקשור לאוכלוסיה הערבית במאמר הבא.
תאריך: 01/03/2013 | עודכן: 03/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הלפיד של בנט מספסר בשוויון בנטל
תגובות  [ 16 ] מוצגות   [ 16 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ידידיה
1/03/13 19:27
2
ה.א.
1/03/13 22:44
3
איצי
2/03/13 09:19
4
איצי
2/03/13 09:24
5
ضصث قفغ عهخ
2/03/13 13:07
6
שלום سلام
2/03/13 13:16
 
איריס כהו
3/03/13 20:25
7
החלמאי
2/03/13 14:17
 
לחלמאי שלום
3/03/13 15:08
8
עמוס שנער
3/03/13 06:32
 
ענתי
3/03/13 09:53
9
גם סטודנטים
3/03/13 10:47
 
יתמכו בשלום המשיח
3/03/13 19:14
10
ספסרי השלום
3/03/13 18:39

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]