תופרים או לא תופרים תיקים בפרקליטות?

קיים עניין עצום לצפות בסדרת הכתבות שיצרה אורנה בן-דור על-מנת שיבין הציבור כי מערכת התביעה-בתי-המשפט-והפרקליטות, אינה טלית שכולה משי ואינה בגדר של "פרה קדושה"
חיים שטנגר יומני בלוגרים פרשת רונאל פישר תגובות
איציק וולף
אורנה בן דור: פרקליטים איימו עלי

גם איילת שקד תגמור בכלא?
אורנה בן-דור
בימים האחרונים החלה נגדי מסכת איומים בעקבות סדרה שהכנתי לערוץ 10 החושפת את הפרקליטות במערומיה * האם גם אני אגמור בכלא? האם הפרקליטות תתפור לי תיק?
לרשימה המלאה

איתמר לוין
רות דוד לא תועמד לדין על המתנות מעו"ד פישר בשל התיישנות העבירות

מחר עולה לשידור בערוץ 10 של הטלוויזיה, הכתבה הראשונה בסדרה "דיני נפשות", מתוך סדרה של ארבע כתבות שהכינה, יצרה והביאה לשידור פומבי, הבימאית אורנה בן-דור. העיתונאים איציק וולף (News1, 23.2.16) ורן בוקר (ynet, 29.2.16) ציטטו מתוך פוסט של אורנה בן-דור באתר הפייסבוק שלה, בו כתבה בימאית זו, ללא חשש, כי במערכת המשפט בישראל אין אמת ואין צדק, והיא - יותר מרומזת - כי הפרקליטות "תופרת" תיקים למי המציקים לה וגם/או למי שאין היא חפצה ביקרם. באחת מן הכתבות מופיע שר המשפטים לשעבר, חיים רמון, האומר - בגלוי ובאופן נחרץ - כי אין לו אמון בשיטת המשפט הנוהגת במדינת-ישראל ובכתבה אחרת מופיע שר המשפטים לשעבר, יוסי ביילין, הקובע - חד-משמעית - כי בבתי-המשפט בישראל מכהנים שופטים שאינם ראויים לכהן כשופטים מכהנים.

מאחר שבסדרת כתבות זו מופיעים גם אזכור והתייחסות למה שידוע וקרוי בציבור "פרשת פרקליטת המחוז לשעבר (פלילי), רות דוד" וגם/או "פרשת עו"ד רונאל פישר", הרי - כמי שסקר מספר ישיבות משפט בפרשות אלה ודיווח עליהן דיווח ישיר מאולמו של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה סובל - יורשה לי גילוי נאות;

עד לרגע זה, אני מבין למה ומדוע לא הואשמה פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד בכתב-האישום שהוגש נגדה יחד עם אחרים לבית המשפט המחוזי בירושלים גם בעבירה של קבלת שוחד, לכאורה, ומדוע שותפיה לעבירות הפליליות שביצעה היא, לכאורה - יחד עימם - רפ"ק ערן מלכה ועו"ד רונאל פישר, נעצרו, מי מהם, עד תום ההליכים המשפטיים וגם/או עצורים - עדיין - עד תום ההליכים, והיא שוחררה, עם זמן, ממעצר הבית בו הייתה היא נתונה, יצאה את הארץ לפני זמן, ולמיטב ידיעת הח"מ אין לה כל מגבלות תנועה שהן שעה שהוגש נגדה כתב-אישום (קל אומנם יותר מזה שהוגש נגד מלכה ופישר), אך במסגרת מסכת עובדות דומה וגם/או קשורה לערן מלכה ורונאל פישר.

לצפות בכתבות של בן-דור

על-רקע זה ופרשות נוספות מהעבר, שהכתימו שמה של הפרקליטות ומערכת התביעה, כמו-גם מערכת השפיטה, קיים עניין עצום לצפות בסדרת הכתבות שיצרה אורנה בן-דור על-מנת שיבין הציבור כי מערכת התביעה-בתי-המשפט-והפרקליטות, אינה - בכל הכבוד הראוי - טלית שכולה משי, אינה בגדר של "פרה קדושה", וניתן גם ניתן לנתח פגמיה של מערכת זו, במיוחד אם נטענות נגדה טענות של שחיתות, "תפירת" תיקים, שעה שמערכת זו, בכללותה, אמורה לזהור באור יקרות, להיות רחוקה - מרחק של קילומטרים רבים - מכל קשר ומכל נגיעה של שחיתות וטענה של היותה קשורה בקשר של "קומבינות", שבסופם של דברים עלולה לפגוע ולפגום במראית עשיית הצדק וחריצת דין ועשיית משפט, בלא להכיר פנים למי מהצדדים להליך המשפטי, אזרחי, פלילי או כל ענף אחר מענפי המשפט הנוהג.

בראיון של העיתונאי איציק וולף, מצוין, כי בן-דור הבהירה כי היא חוששת בגין האפשרות לפגיעה קשה בחופש הביטוי בעקבות מסע הלחצים האינטנסיבי. "האם הלחצים יצליחו להוריד את הסדרה מהמסך?" שואלת היא בראיון זה וממשיכה ואומרת: "האם ערוץ 10 ייבהל? האמת? אני גם מתה מפחד באופן אישי לגמרי. בסדרה אני שואלת שאלות על עניינים 'שהשתיקה יפה להם', כמו שאומרים. אני רבה עם יועצים משפטיים, עם פרקליטות עצבניות שמצלמות אותי (לאיזו מטרה??). עורך הדין שלי כבר הודיע לי שלא אופתע אם אוזמן לחקירה בעקבות הסדרה", ציינה בימאית זו.

בסדרה זו מפורקת לגורמים מערכת המשפט בישראל ועולות בה שאלות קשות לעיכול (וזאת בלשון המעטה) על הפרקליטות: האם הפרקליטות "תופרת" תיקים? האם אנשים חפים מפשע יושבים בכלא? האם חלקים במערכת התביעה והמשפט שלנו רקובים מן היסוד? האם בבתי המשפט יושבים שופטים חלשים שהפרקליטות מטילה עליהם את אימתה?

פרופ' בועז סנג'רו, שהינו פרופ' מוערך ומוכר למשפט פלילי, מהחטיבה למשפט פלילי וקרימינולוגיה במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן, הוציא לאור - לפני מספר שנים - ספר מרתק בשם: "הרשעת חפים מפשע בישראל ובעולם גורמים ופתרונות". בספרו המאלף הזה, מוכיח - עובדתית וסטטיסטית - פרופסור למשפט פלילי זה, כי בבתי-הכלא בישראל, יושבים, על לא עוול בכפם, כ-5% מציבור השפוטים במצבת בתי-הכלא, כאשר מדובר באלפי-אלפי אנשים!

אין בדעתנו להחליף הציפייה הנדרשת והמתבקשת בסדרה חשובה, מעניינת ומרתקת זו. כל שאנו מבקשים ברשימתנו זו, הוא להפנות שימת לב הקוראים והקוראות, לקיומה של סדרה של זו, כמו-גם לזרקר זרקור אור למועד עלייתה לשידור בערוץ 10 בטלוויזיה, למען לא יחמיצו הזדמנות נדירה לראות סדרה ביקורתית וחשובה זו. בשולי הדברים, רק נדגיש ונציין, כי שאלת הרהור - הקרויה בשדה האקדמיה והמחקר האקדמי שאלת מחקר בולטת וטורדת נפש היא, מדוע במדינת-ישראל של שנת 2016 ובתוך תוכה של המאה ה-21 מייחסים לפרקליטות ניסיונות ומעשים, לכאורה, של "תפירת" תיקים, כמו-גם מדוע - משנה לשנה, באופן תכוף ומצטבר - מאבדים מערכת המשפט בכלל וציבור השופטים בפרט, האמון שניתן להם בעבר בידי תושבי ואזרחי המדינה, שעה שמערכת המשפט נהנתה - בעבר - מאמון כמעט מוחלט של כלל אזרחי ותושבי המדינה והייתה בגדר של "פרה קדושה", שאיש, איש לא העז לבקר אותה, ובמיוחד לא העז להטיל בה דופי - ובפומבי!
הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין. ד"ר חיים שטנגר, אינו עובד במקצועו, במהלך השנה הקרובה ובמקומו עובדים - בתקופה זו - עורכי הדין אורי פנטילט וארנון שצמן.
Author
ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ונוטריון, מתמחה, בין היתר: בתחום המשפטי הצבאי, דיני לשון הרע, משפט פלילי לסוגיו השונים ובכללם: שחרורים ממעצר, ייצוג בתיקים פליליים מסובכים, בענייני הלבנת הון ובאישומי מיסוי פליליים.
תאריך: 01/03/2016 | עודכן: 01/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביב נחמיאס / Aviv Nahmias אורי כרמל / Uri Carmel אורי פנטילט / Uri Pantilat אילון מכלוף / Eylon Machluf איתן פלג / Eitan Peleg אלון חסן / Alon Hassan אסף גולן / Assaf Golan ארנון שצמן / Arnon Shetzman ברונו שטיין / Bruno Shtein ג'ויה סקפה-שפירא / Joya SKAPPA-SHAPIRO דב גלעד כהן / Dov Gilad Choen זוהר בוצ'ן / Zohar Botchen חגית מאק-קלמנוביץ / Hagit Mack-Kalmanovich חיים רמון חיים שטנגר / Chaim Stanger יאיר ביטון / Yair Biton יאיר גולן / Yair Golan יוסי ביילין / Yossi Beilin יוסף נחמיאס / Yossef Nahmiass יורם ברק / Yoram Barak יעקב וינרוט / Yaakov Weinroth יצחק רוכברגר / Yitzhak Rochberger ירון בארי / Yaron Be'eri ליאורה נהון / Liora Nahon ליזי שובל-בר / lizzy shoval Bar מחלקה ראשונה / First Class משה סובל / Moshe Sobel משה סעדה / Moshe Saadda נועם עוזיאל / Noam Uziel נחשון שוחט / Nahshon Shohat נסים מרום / Nissim Marom ע"י עדי כרמלי / Adi Carmeli עופר ברטל / Ofer Bartal עפר נמרודי / Ofer Nimrodi ערוץ 10 / Cannel 10 ערן מלכה / Eran Malka קובי כחלון / kobe kahlon קרן אלטמן / Keren Altman רון שפירא / Ron Shapira רונאל פישר / Ronel Fiaher רונן יצחק / Ronen Yitzhak רועי בר / Roee Bar רות דוד / Ruth David-Blum רמי דואני / Rami Douani שי ברס / Shay Baras ששון חי / Sasson Hay
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
תופרים או לא תופרים תיקים בפרקליטות?
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
קורןנאוה טבריה
2/03/16 07:39
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / פרשת רונאל פישר
שמיעת ההוכחות במשפט רונאל פישר לא תחל כמתוכנן בסוף החודש הבא - קבע (יום ב', 29.2.16) שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה סובל. זאת, לנוכח בקשתם של עוה"ד רון שפירא וקרן שפירא-אטינגר להשתחרר מייצוגו של פישר. העדה הראשונה בתיק תהיה ע"י, מזכירתו לשעבר של פישר, שהפכה לעדת מדינה, ואחריה יעיד ערן מלכה.

מעלליו של בנימין בן-אליעזר נחשפו רק כאשר עשה את טעות חייו והתמודד על הנשיאות רות דוד עדיין אינה נותנת את הדין על מעשיה כפרקליטת מחוז ת"א הרב יונה מצגר התחמק מלתת את הדין על העבירות שהתגלו כבר בזמן אמת

רוב הנאשמים במשפט רונאל פישר לא מסרו במועד שנקבע את תגובותיהם לכתב האישום, וחלקם אף מבקשים ארכות שמשמעותן דחייה של מספר חודשים בתחילת המשפט - אולי אף עד לשנת המשפט הבאה, שתיפתח בחודש ספטמבר. כך עולה מבדיקת News1.

מנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר, שי ברס, מבקש (יום ה',11.2.16) להחליף את סניגוריו בפרשת רונאל פישר ולדחות את פתיחת המשפט.

עו"ד רות דוד אומרת, כי ייתכן שביצעה עבירה בפגישתה בבודפשט עם יאיר ביטון, בו הציגו לו היא ועו"ד רונאל פישר מידע מתוך מסמך מהחקירה הסמויה נגדו, אשר כלל שאלות שהתכוונו החוקרים לשאול בנוגע לקשריו עם העבריין יצחק אברג'יל. הדברים נכללים (יום ד', 10.2.16) בתגובתה של דוד לכתב האישום, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il