היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מצהיר:

ניהול משפט נתניהו אינו עילה לנבצרות

"קמפיין מתמשך מבקש להציג את המשפט כמהלך המונע משיקולים זרים. זהו שקר וכזב. כתב האישום הוגש נגד האזרח בנימין נתניהו על מעשיו האישיים, ולא נגד ראש הממשלה בתור שכזה. הוא ודאי לא הוגש נגד מפלגה כלשהי" יוצא נגד "טענות כזב, שמטרתן לערער את הלגיטימציה שלנו"
איתמר לוין חדשות משפט נתניהו תגובות
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מבהיר (יום ה', 3.9.20), כי ניהול משפטו של בנימין נתניהו במשך שלושה ימים בשבוע, אינו מהווה עילה לקבוע שנבצר ממנו למלא את תפקידו. שלב ההוכחות בבית המשפט המחוזי בירושלים אמור להיפתח בינואר הקרוב, ובסביבתו של נתניהו הושמעו חששות, לפיהם מנדלבליט יטען - אם תוגש עתירה לבג"ץ - שניהולו האינטנסיבי מונע את המשך כהונתו.

מנדלבליט אמר: "זהו משפט פלילי ככל האחרים. האתגר שנובע בפנינו אינו נובע מעצם ניהול המשפט, אלא מהקמפיין המתמשך המבקש להציג אותו כמהלך המונע משיקולים זרים. זהו שקר וכזב. כתב האישום הוגש נגד האזרח בנימין נתניהו על מעשיו האישיים, ולא נגד ראש הממשלה בתור שכזה. הוא ודאי לא הוגש נגד מפלגה כלשהי. אין במדינת ישראל מערכת תביעה פוליטית. הזירה היחידה לניהול המשפט היא בית המשפט, שם כולם שווים ושם יוכרעו טענות ההגנה".

מנדלבליט יצא נגד מה שתיאר כהעלאת טענות הגנה מחוץ לבית המשפט, ואמר ש"המטרה ברורה ושקופה: לעשות דה-לגיטימציה להליך. ההחלטה בדבר חפות או אשמה לא יכולה להתקבל בכיכר העיר או ברשתות החברתיות". מנדלבליט גם אמר כי ראש צוות התביעה, ליאת בן-ארי, והתובעים האחרים לא יושפעו כהוא זה מן האיומים וההכפשות עליהם.

עוד הדגיש מנדלבליט, כי הוא מבחין בין תפקידו כראש התביעה לבין תפקידו כיועץ המשפטי לממשלה, וכי הוא ונתניהו ממשיכים להיפגש, כולל בנושאים רגישים ביותר. הוא הציג כדוגמה לכך את עמדתו לפיה נתניהו יכול לעמוד בראש הממשלה למרות ההליך, ואמר שהביא בחשבון את העובדה שההליך יתנהל שלושה ימים בשבוע. "אין בכך כדי להקים עילת נבצרות לראש הממשלה", הדגיש מנדלבליט. הוא עמד על חשיבות הסדר ניגוד העניינים עם נתניהו, כחלק מתנאי כהונתו תחת כתב האישום.

מנדלבליט עמד על הצורך לשמור על דרכי המינוי הקיימות של היועצים המשפטיים, שלדבריו מבטיחות את ממלכתיותם, מקצועיותם והיותם א-פוליטיים. לטענתו, שינוי דרכי המינוי לא יביא לחיזוק המשילות, אלא להחלשת היסודות הדמוקרטיים של המדינה. עוד אמר כי הפרסומים סביב הבדיקה בשנת 2017 בעניינו של שר המשפטים, אבי ניסנקורן, היו מסולפים, וכך גם ההתבטאויות הפוליטיות בנושא העמדה לדין של מפגינים. לדבריו, הנחיית הפרקליטות בנושא היא תוצר של עבודה בת שנתיים, והטענה כאילו מטרת ההנחיה היא לאפשר אנרכיה - היא שקרית. "יש הבדל גדול בין ביקורת לבין טענות כזב, שמטרתן לערער את הלגיטימציה שלנו", הוסיף.

לדברי מנדלבליט, הייעוץ המשפטי בנושא הקורונה נעשה בשיתוף פעולה מלא עם השרים, במטרה להבטיח את החוקתיות של הצעדים לשמירת הבריאות ולהתמודדות עם ההשלכות הכלכליות שלו. "ההתמודדות עם האתגרים נעשית תמיד במסגרת הדין. המשילות, שהיא יסוד הכרחי ובוודאי בתקופת חירום, דרה בכפיפה אחת עם המשילות. זוהי ערובה יסודית לכל אזרח שזכויותיו יישמרו ושההחלטות יתקבלו באורח תקין ותוך שמירה על טוהר המידות. גם פיקוח פרלמנטרי אפקטיבי על הרשות המבצעת הוא חלק מאותה מערכת.

"לצד זאת קיים מקום מרכזי לבתי המשפט, שפסיקתם מחייבת את הכל. אפשר כמובן לבקר פסק דין כזה או אחר ואפילו לטעון שהוא שגוי, אבל מכאן ועד התקפות שלוחות רסן נגד בית המשפט ואף השמצות אישיות נגד שופטים - יש מרחק רב. התופעה הזאת חייבת להיפסק. אין לה מקום במדינה דמוקרטית". לדברי מנדלבליט, באותה מידה יש להבטיח את עצמאות היועצים המשפטיים. הוא הדגיש את הגיבוי שהוא נותן ליועץ המשפטי של משרד האוצר, אסי מסינג, אשר ספג ביקורת קשה מן השר ישראל כ"ץ.

מנדלבליט התייחס גם להצעתה של ח"כ אסנת מארק, חברת הוועדה לבחירת שופטים, לבטל את מעמדה הסטטורי של לשכת עורכי הדין: "למי שיש רעיונות מופרכים לגבי לשכת עורכי הדין - אין לי ספק שהלשכה תמשיך להיות גוף עצמאי ומשפיע". הוא דיבר בוועידה וירטואלית של הלשכה.

Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 03/09/2020 | עודכן: 03/09/2020
+מנדלבליט דבק בעמדתו: פרטרידג' לא יכול לסייע לנתניהו 20:26 03/09/20 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
דחה את פניית פרקליטו של נתניהו, יוסי כהן: לא הוצגו נסיבות שיסתרו את החזקה לפיה מימון ההגנה נעשה בזיקה להיותו של נתניהו עובד ציבור ולכן הוא אסור לפי חוק המתנות
נתניהו, פטמן וחדד בביהמ"ש [צילום: עמית שבי, פלאש 90]
+ניסנקורן נגד מיקי זוהר: לא תהיה פסקת התגברות 19:33 03/09/20 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
יו"ר הקואליציה דורש פסקת התגברות כתנאי לקיום הממשלה; שר המשפטים: זוהי התגברות על הדמוקרטיה ▪ "אם לא ניזהר - חוקים שנועדו להגן עלינו מהקורונה, עלולים לשמש לפגיעה בזכויות האזרח"
ניסנקורן. "השתלחויות חסרות רסן" [צילום: משרד המשפטים]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ניהול משפט נתניהו אינו עילה לנבצרות
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
טירה
3/09/20 20:31
2
מטריקס
3/09/20 21:14
3
ישראל בר-ניר
4/09/20 01:56
 
א.ל. רמת-גן
4/09/20 15:50
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משפט נתניהו
"מזוויע. איום ונורא. אני לא מבין איך הגענו לזה. ברור שזה לא יכול להימשך כך. ברור שזה מצב שלא ניתן להעביר דף. ברור שכולם צריכים לחשוב כדי למנוע מקרים דומים. כאזרח - התמונה היא מחרידה". כך אומר (יום ה', 3.9.20) נציב הביקורת על הפרקליטות, דוד רוזן, בהתייחסו לאיומים על בכירי הפרקליטות על-רקע משפט נתניהו.

"אני לא מאמינה שפרקליטות המדינה תופרת תיקים לאנשים. ההחלטה להגיש כתב אישום נגד ראש ממשלה היא החלטה קשה. היא בפרט קשה לאביחי מנדלבליט, שהיה יד-ימינו ומזכיר הממשלה בתקופתו. הוא עושה את זה כי זו המסקנה שהוא מגיע אליה, ולא מתוך הנאה או כדי להפיל את ראש הממשלה. במידה מסוימת זה יהיה גם משפטו של מנדלבליט. הכי פשוט זה לסגור תיק ולא להתמודד. אני מאמינה שמנדלבליט מאמין שיש בחומר הראיות כדי לבסס את כתב האישום".

סניגוריהם של שאול אלוביץ ואיריס אלוביץ, עוה"ד ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר, שבים ומבקשים מבית המשפט המחוזי בירושלים לחייב את הפרקליטות "לערוך תמלולים חדשים ומדויקים לכל החקירות בהן קיים פער בין התמליל לבין ההקלטה" בתיק 4000. אם בית המשפט יקבל את הדרישה, קרוב לוודאי ששלב ההוכחות במשפט נתניהו לא ייפתח בחודש ינואר, או שהפרקליטות תיאלץ לשנות את סדר שמיעתן.

התביעה במשפט נתניהו אינה מוכנה להעביר לסניגוריהם של שאול אלוביץ ואיריס אלוביץ את ניירות העבודה הפנימיים בנוגע לשיחה בין החוקרים לבין בנם, אור אלוביץ. כך הודיעה (יום ג', 1.9.20) פרקליטות מיסוי וכלכלה לבית המשפט המחוזי בירושלים. מתשובתה עולה, כי היא לא העבירה ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, את הקלטת השיחה או תמליל מלאה שלה, כאשר בדק את פנייתו של ראש לשכת עורכי הדין, אבי חימי.

האם מוצדקת תחושתו של נתניהו כי תיק השוחד ואולי גם תיקים אחרים, נתפרו בדיוק על-פי מידתו? והתשובה לטעמי בוודאות כן, כי לפרקליטות ולמשטרה יש היסטוריה ארוכה של תפירת תיקים על-מנת לסכל מינויים של אנשים שהיוו איום עליהם, ובשל העובדה שתיק השוחד נגד נתניהו הוא בלון ניסוי שאין כדוגמתו בארץ ובעולם, ואיש מקרב אנשי הציבור שקיבלו ומקבלים יום יום בהמוניהם אותה טובת הנאה כזו ונתנו תמורה בגינה, לא נחקרו כלל, ודאי לא עמדו לדין.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il