|
|
אכן גורם בכיר עד מאוד ממשרד המשפטים מנסה הבוקר לסגת בחופזה, אף הייתי אומר תחת אש, מהאמבוש הקטלני שנקלעה אליו אסכולת השיפוט הסמולנית בהתנכלותה הפאשיסטית לגיבור ישראל יואב גאלנט השם ישמרהו ויחייהו עם כל הנלווים אליו, עם איתות נואש לאמור שעשויים להכשיר את מינוי גאלנט לרמטכ"ל אם רק יתמיד במאבקו עד לבג"צ!
אלא שלעניות דעתי אסכולת השיפוט איחרה את הרכבת ובעצם הולכת ומסתבכת בדומה מאוד לאפקט תוניסיה, דהיינו לא רק שיוחזר האלוף גאלנט בכבוד והדר לתפקיד הרמטכ"ל בחצוצרות וקול שופר, אלא שדעת הקהל כל כך המומה מעוצמת הכוח הדורסני והמשחית שמצא את דרכו בלי שימת לב אל ידיו של היועץ המשפטי – דבר שאין לו אח ורע בעולם, שדעת הקהל כבר בשלה ומאמינה ונחושה לפצל לאלתר את משרת השעטנז של היועץ המשפטי למרכיביו, ואין דרך חזרה בשום אופן כפי שאין כבר חזרה מאפקט תוניסיה - לפחות במצריים לעת עתה.
ולא עוד, אלא שהפירוק הפעם צפוי להיות יותר יסודי ממה שהציעו שרי המשפטים דניאל ופרידמן ויעקב נאמן יצ"ו בזמנו, דהיינו לא רק שיופרד תפקיד התובע הכללי Attorney General כלומר הסמכות הביצועית שזה ה issue העיקרי, אלא שיש עוד אנומליה קיצונית ומהממת חורגת שאין להשלים עימה, שמשום מה אין אפילו הפרדה בין תחום הייעוץ לתחום החקיקה במשרד המשפטים – ששניהם כפופים יחד תחת שרביטו של היועץ המשפטי, כלומר אין הפרדה בין הסמכות השיפוטית שבתחום הייעוץ שהיא הפרשנות לספר החוקים מחד – לבין הסמכות המחוקקת שבתחום החקיקה מאידך, אלא דבוקים המה יחדיו ומנוהלים כמקשה אחת במחלקת הייעוץ וחקיקה של משרד המשפטים שכפופה כאמור ישירות ובלעדית ליועץ המשפטי; כלומר יש ריכוזיות משחיתה בלתי נתפסת ומבהילה מבחינת המשטר הדמוקרטי, מפני שאותו גורם שיוזם ומנסח חוקים הוא זה שממונה גם על הפרשנות לספר החוקים - כמוהו כבית המשפט לחוקה!
|
|
|
`
כתוב תגובה ל-
תורה&עבודה
|
|
|